ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Η Ελβετία θέτει τέσσερα από τα εννέα αυστριακά κρατίδια στον κατάλογο των επικίνδυνων περιοχών

Η Ελβετία θέτει τέσσερα από τα εννέα αυστριακά κρατίδια στον κατάλογο των επικίνδυνων περιοχών

Η Ελβετία αναθεωρεί τώρα τον κατάλογο των επικίνδυνων, λόγω κορονοϊού, χωρών και περιοχών, θέτοντας σε αυτόν τέσσερα πλέον από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, δηλαδή, εκτός του Σάλτσμπουργκ, προστίθενται τα κρατίδια Καρινθία, Κάτω Αυστρία και Στυρία.

Αυτό σημαίνει ότι από τις 8 Μαρτίου, κατά την είσοδο στην Ελβετία ταξιδιωτών από αυτά τα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια επιβάλλεται καραντίνα μιας εβδομάδας, κάτι που θα ισχύει πλέον και για ορισμένες περιοχές στην Ιταλία και τη Γαλλία που επίσης περιλαμβάνονται από τώρα στον κατάλογο, αλλά και χώρες όπως η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Μπαρμπάντος, Χιλή, Κουβέιτ, Μολδαβία και Περού.

Από τις 8 Μαρτίου, η υποχρέωση καραντίνας στην Ελβετία θα αφορά ταξιδιώτες από συνολικά 37 χώρες και 22 περιοχές, και το αν ένα κράτος ή μια περιοχή περιλαμβάνεται στον κατάλογο των χωρών υψηλού κινδύνου εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από την επίπτωση 14 ημερών.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, καθοριστικό θα είναι πόσες νέες μολύνσεις υπήρχαν ανά 100.000 άτομα τις τελευταίες 14 ημέρες και εάν ο αριθμός των περιστατικών μιας χώρας είναι τουλάχιστον κατά 60 υψηλότερος από τον αντίστοιχο αριθμό στην Ελβετία, τότε η χώρα ή η περιοχή περιλαμβάνεται στον κατάλογο, επειδή έχει αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης σε σύγκριση με την Ελβετία.

Εκτός από την επίπτωση, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους μια χώρα περιλαμβάνεται στον ελβετικό κατάλογο χωρών κινδύνου, και ένας λόγος είναι ότι μία πιο μεταδοτική ή επικίνδυνη παραλλαγή του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται σε αυτήν τη χώρα ή την περιοχή.

Δεδομένου ότι η επιδημιολογική κατάσταση αλλάζει συνεχώς, ο κατάλογος ενημερώνεται ολοένα και συχνότερα και επί του παρόντος μία ενημέρωσή του πραγματοποιείται κάθε 14 ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ