Ντ. Τραμπ: Η χρήση κεφαλοκλειδώματος από την αστυνομία πρέπει να απαγορευτεί

Η χρήση κεφαλοκλειδώματος από την αστυνομία πρέπει να απαγορευτεί

Θα πρέπει να απαγορευτεί η χρήση του κεφαλοκλειδώματος από την αστυνομία, δήλωσε την Παρασκευή ο Ντ. Τραμπ, τονίζοντας ωστόσο ότι σε κάποιες περιπτώσεις «η χρήση της μεθόδου ακινητοποίησης υπόπτων με λαβή στο λαιμό θα μπορούσε να γίνει κατανοητή».

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως δεν του αρέσουν τα κεφαλοκλειδώματα… «(όμως), μερικές φορές, εάν είσαι μόνος και παλεύεις με κάποιον άλλο, είναι σκληρό», για να προσθέσει: «Θα ήταν, πιστεύω, πολύ καλό εάν αυτή (η πρακτική), γενικά μιλώντας, σταματούσε».

Ωστόσο, σημείωσε, η χρήση της μεθόδου ακινητοποίησης υπόπτων με λαβή στο λαιμό θα μπορούσε να γίνει κατανοητή «εάν ένας αστυνομικός βρίσκεται σε μια δύσκολη συμπλοκή και κρατάει κάποιον με κεφαλοκλείδωμα». «Κι αυτό συμβαίνει. Επομένως, πρέπει να είναι προσεκτικός», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών, ο Ντ. Τραμπ εξέφρασε την άποψη «ότι είναι ντροπή και πρέπει να σταματήσει». Πρόσθεσε ότι οι ενέργειες ενός «κακού ανθρώπου» δεν μπορεί να καταστρέφουν την εικόνα των μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου που «μας φροντίζουν πραγματικά καλά».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες σχέδια για ένα εκτελεστικό διάταγμα σχετικά με την αστυνόμευση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει σαρωτικές προτάσεις ως απάντηση στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

AP Photo/Alex Brandon