Η Βρετανία καλεί τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα γραφεία τους

Η Βρετανία καλεί τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα γραφεία τους

Η βρετανική κυβέρνηση θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα εκστρατεία προκειμένου να ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα γραφεία τους, σε μια προσπάθεια να πάρει και πάλι μπροστά η οικονομία μετά την καραντίνα που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, μόνο το 17% των εργαζομένων στις βρετανικές πόλεις είχε επιστρέψει στον χώρο εργασίας του στις αρχές Αυγούστου, ενώ επιφανής επιχειρηματίας σχολίασε την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θυμίζουν πόλεις-φάντασμα.

«Το επόμενο βήμα που εξετάζουμε είναι οι συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να επιστρέψουμε με ασφάλεια στις δουλειές μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι ότι η επιστροφή στους χώρους εργασίας θα ενισχύσει την τόνωση της οικονομίας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 20% στο διάστημα Απριλίου – Ιουνίου, περισσότερο από κάθε άλλη αναπτυγμένη οικονομία, και η ανάκαμψή της παραμένει περιορισμένη.