Η Aston Martin άρχισε με σόου και θέλει να συνεχίσει έτσι

Η Aston Martin άρχισε με σόου και θέλει να συνεχίσει έτσι

Στην παρουσίαση του μοντέλου AMR21 της Aston Martin ήταν καλεσμένοι: ένας Καναδός δισεκατομμυριούχος, ένας Αγγλος ράπερ, ο Τζέιμς Μποντ, ένα από τα κορίτσια του, ένας θρύλος του αθλητισμού, δύο πιλότοι κι ένα... αυτοκίνητο. Το σόου ήταν εντυπωσιακό, όπως και το μονοθέσιο με το οποίο θα τρέξει η ομάδα στη νέα σεζόν της Formula 1. Τώρα, καλείται να σταθεί αντάξιο των προσδοκιών που δημιούργησε.

Ο Καναδός δισεκατομμυριούχος, Λόρενς Στρολ, ιδιοκτήτης της Aston Martin και της ομάδας έγινε γνωστός μέσα από το Drive to Survive του Netfilx, της σειράς που δίνει μια μοναδική ματιά του τί συμβαίνει στη Formula 1. Ο ηθοποιός, Ντάνιελ Κρεγκ, πέρασε για ένα... γεια, η Τζέμα Αρτερτον, που έπαιξε στην ταινία του 007, Quantum of Solace, παρουσίασε το event κι ο Τομ Μπρέιντι, ο quarterback που πήρε το πρωτάθλημα του NFL (αμερικάνικο ποδόσφαιρο) με τους Τάμπα Μπέι Μπάκανιερς και συνεργάτης της εταιρίας, επίσης έκανε το πέρασμά του. Ολα αυτά αφού ο Σάνταν Ντέιβ έκανε την αρχή με τα τραγούδια του.

Ο Λανς Στρολ, γιος του ιδιοκτήτη, κι ο Σεμπάστιαν Φέτελ έπειτα αποκάλυψαν το αυτοκίνητο. Πόσο είχε λείψει το πράσινο του πεύκου από τη Formula 1. Πόσο είχε λείψει και στον Γερμανό να νιώθει ανταγωνιστικός. Πέρυσι, το βάρος της αποτυχίας ετών με τη Ferrari τον παρέσυρε. «Δεν βλέπω την ώρα να δω πως λειτουργεί ο κινητήρας της Mercedes», είπε. Η σχέση της Aston Martin με τη γερμανική εταιρία είναι πολύ στενή και σ' αυτή βασίζεται και μέρος της αισιοδοξίας για το παρόν και το μέλλον.

Αν η περσινή Racing Point, ήταν η «ροζ Mercedes», αφού το μονοθέσιο ήταν σχεδόν μια... αντιγραφή εκείνου που χρησιμοποίησε η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2019, αυτό της Aston Martin έχει ήδη βαφτιστεί «πράσινο βέλος», από τις κακές γλώσσες της Formula 1. Με δεδομένο πως αυτή την σεζόν οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, η βρετανική ομάδα αναμένεται πολύ καλή. Αλλωστε, τερμάτισε 4η στη βαθμολογία των κατασκευαστών κι αν δεν τιμωρούνταν για την αντιγραφή θα ήταν 3η.

Τέλειωσε και πολύ δυνατά. Μια pole position, μια νίκη και δύο podiums στα τέσσερα τελευταία Grands Prix της δίνουν την σιγουριά πως στα δοκιμαστικά του Μπαχρέιν (12 με 14 Μαρτίου) και στον πρώτο αγώνα (26 με 28 Μαρτίου) στην ίδια χώρα θα μπορέσει να χαρίσει θέαμα. Τα πλάνα της, όμως, δεν σταματούν εκεί. «Σε τρία με πέντε χρόνια θέλουμε να διεκδικούμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», είπε ο διευθυντής της ομάδας, Οτμαρ Σάφναουερ, και κατέληξε: «ξέρουμε πως όλος ο κόσμος μας κοιτάει».