ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

Στ. Καλαφάτης: Η αντιμετώπιση του δημογραφικού στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής

Η αντιμετώπιση του δημογραφικού στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής

Στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα, επισήμανε κατά την έναρξη των εργασιών του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Στειρότητας, χτες ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, σημειώνοντας ότι στη χώρα μας ένα στα πέντε ζευγάρια (ποσοστό 20%) αντιμετωπίζει πρόβλημα γονιμότητας.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια και σημείωσε μάλιστα ότι «το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται, καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια αποφασίζουν να μεταθέσουν γι αργότερα το να γίνουν γονείς».

Επιπροσθέτως λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το δημογραφικό αποτελεί «εθνικό πρόβλημα που φαίνεται να απειλεί το μέλλον του έθνους μας», ο υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για το δημογραφικό και τη στήριξη της οικογένειας, είναι διαρκές και ανυπόκριτο».

Παράλληλα, αναφερόμενος στον ρόλο της επιστημονικής κοινότητας στην προσπάθεια διαμόρφωσης και εδραίωσης από την Πολιτεία μακρόπνοης στρατηγικής, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι «ήταν και παραμένει καθοριστικός». Η στρατηγική αυτή κινείται σε τέσσερις άξονες και συγκεκριμένα: στην αντιμετώπιση της γήρανσης και της υπογεννητικότητας του πληθυσμού, στην προαγωγή της γνώσης και της εκπαίδευσης σε θέματα γονιμότητας, στον σωστό οικογενειακό προγραμματισμό των νέων ζευγαριών και στην έγκυρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε σχέση με τις νέες επιστημονικές εξελίξεις στον χώρο της αναπαραγωγικής ιατρικής.

Καταλήγοντας, ο υφυπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται με τους επιστημονικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών σε όλους τους τομείς και επανέλαβε: «Κινούμαστε με τόλμη και μεταρρυθμιστικό πρόσημο απέναντι στις προκλήσεις των καιρών. Χτίζουμε, βήμα-βήμα, τις βάσεις για την Ελλάδα της εξωστρέφειας που θέλουμε και αξίζουμε».

Να σημειωθεί ότι το συνέδριο γίνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης με διοργάνωση της Eλληνικής Eταιρείας Γονιμότητας και Στειρότητας και οι εργασίες του ολοκληρώνονται αύριο.

 Διαβάστε ακόμα:

Δημογραφικό: Το σημαντικότερο υπαρξιακό πρόβλημα του Ελληνισμού