7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Η ανοσία αγέλης θα είναι σκληρή για τους αρνητές

Η ανοσία αγέλης θα είναι σκληρή για τους αρνητές
Shutterstock

Άντε πάλι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια βαθιά βιωματική σχέση με τον διχασμό. Όταν δεν τον προσπαθεί ο ίδιος («ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»), τον αποδίδει στους αντιπάλους. Ετσι αντιλαμβάνεται το πολιτεύεσθαι, δεν μπορεί να υπάρξει έξω από την ρητορική του διχασμού. Είναι η πεμπτουσία του.

Πάλι κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να επενδύει στον διχασμό των πολιτών.

Ο λόγος για τα free covid κέντα εστίασης. Τι είπε ο κήρυκας του λαϊκού διχασμού Σκέρτσος, κατ’ εντολήν του μέντορα του μίσους Μητσοτάκη; Ότι «δεν θα ξαναζήσουμε οριζόντια μέτρα. Ότι πρέπει «δικαιοπολτικά και υγειονομικά να δώσουμε περισσότερα δικαιώματα , να επαναφέρουμε για την ακρίβεια, στην κανονικότητα των δικαιωμάτων τους εμβολιασμένους πολίτες».

«Και ταυτόχρονα να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε μέτρα δημόσιας υγείας για τους υπόλοιπους πολίτες, τους ανεμβολίαστους». Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει 41 δισ. Και λογικά δεν θα μπορέσει να το επαναλάβει εάν υποχρεωθούμε σε λοκντάουν τον Χειμώνα.

Οι δηλώσεις Σκέρτσου ήρθαν σε συνέχεια των δηλώσεων Αδώνιδος Γεωργιάδη ότι «δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον Χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά».

Μιλώντας την ελληνική θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε ότι αυτός είναι ένας διαχωρισμός των πολιτών, κατ΄ άλλους (και κατ΄ εμάς) δικαιολογημένος, κατ΄ άλλους όχι. Γιατί χρησιμοποιεί τον όρο «διχασμός» που έχει άλλη φόρτιση; Μα για να εμφυσήσει αίσθημα απόρριψης και αδικίας στους αρνητές του εμβολίου, και εξ αυτού να δημιουργήσει αντικυβερνητικά αισθήματα.

Ο δε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλιόπουλος κατηγόρησε ότι «αντί η κυβέρνηση να κάνει ότι χρειάζεται για να διασφαλισθεί το δικαίωμα όλων στον εμβολιασμό, συζητά για προνόμια». Εν χορώ και δημοσιογράφοι προσήκοντες στον ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση καλλιεργεί τον διχασμό αντί να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Εντάξει, ας πούμε ότι η κυβέρνηση καλλιεργεί τον διχασμό, αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρακαλά τους πολίτες να εμβολιαστούν. Ας ξεχάσουμε ότι όταν προσπάθησε να ενημερώσει με καμπάνια, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση γιατί χρηματοδοτήθηκαν τα αμαρτωλά ΜΜΕ. Ας ξεχάσουμε τα οικονομικά κίνητρα, αφού «η κυβέρνηση εξαγοράζει».

Μα οι ίδιοι οι πολίτες, εδώ και ενάμισι χρόνο παρακολουθούν στις τηλεοράσεις, ακούνε στα ραδιόφωνα, διαβάζουν σε εφημερίδες και σαιτ, ένα ατέλειωτο θρίλερ για τον κορωνοϊό.

Έμαθαν για τα εκατομμύρια των θανάτων, για τα στρατιωτικά καμιόνια στα οποία τοποθετούντο οι νεκροί ελλείψει χώρων. Είδαν τους εξουθενωμένους γιατρούς των ΜΕΘ να τους παρακαλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν. Είδαν να ανοίγονται μαζικοί τάφοι σε χωράφια για να τοποθετηθούν τα θύματα του ιού.

Είδαν φωτογραφίες από τον αναγκαστικό αλλά απάνθρωπο τρόπο, της κηδείας θυμάτων εν απουσία των δικών τους, που δεν μπορούσαν να κάνουν ό,τι πιο ανθρώπινο από καταβολής ανθρώπου, να αποχαιρετήσουν τους δικούς τους στην ύστατη αναχώρηση.

Είδαν εδώ κι ενάμισι χρόνο στα τηλεοπτικά παράθυρα, και άκουσαν στα ραδιόφωνα, δεκάδες ειδικούς να αναλύουν, να εξηγούν, να προειδοποιούν. Τα πρόσωπα που επιφορτίστηκαν με το θέμα του κορωνοιού εισέβαλαν έντονα στη ζωή μας. Έγιναν δημόσια πρόσωπα. Τόσο που για τον Χαρδαλιά γράφτηκαν τραγούδια, ενώ ειδικοί γιατροί απέκτησαν αναγνωρισιμότητα τηλεοπτικού… σταρ.

Τι παραπάνω θέλει ο παινεμένος και «πάντα προδομένος λαός» για να πεισθεί; Το έχει πει εδώ και δυόμισι χιλιάδες χρόνια ο παππούς Αριστοφάνης: «Ου με πείσεις, καν με πείσεις».

Οι αρνητές ό,τι και να ακούσουν δεν πρόκειται να πεισθούν. Η πολιτεία δεν θέλει να τους υποχρεώσει μαζικά σε εμβολιασμό. Πρέπει ωστόσο να προστατέψει την υγεία των υπολοίπων αλλά κυρίως την οικονομία.

Ένα δεύτερο λοκντάουν θα αφήσει επιχειρήσεις σκέλεθρα και ανθρώπους που θα βυθιστούν στην ανεργία και στην επιδοματική ανέχεια. Η οικονομία, τώρα που με τη βοήθεια των κακών ευρωπαίων αρχίζει να ανατέλλει αγκομαχώντας, θα ξαναβυθιστεί στον γκρίζα ζώνη.

Ήδη βρισκόμαστε σε οριακή στιγμή. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι μετά από δέκα εβδομάδες συνεχούς πτώσης, τα κρούσματα στις χώρες της Ευρώπης αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 10%, λόγω της χαλάρωσης των μέτρων και της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Η καθηγήτρια Παπαευαγγέλου, δήλωσε χθες ότι ανακόπηκε η καθοδική πορεία που παρατηρούσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες. Παράλληλα τα νέα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες 18-24 και στην συνέχεια 25-34. Αυτές οι ηλικίες αφορούν το 60% των κρουσμάτων.

Η επόμενη φάση της ανοσίας αγέλης το χειμώνα θα είναι σκληρή, σχεδόν άγρια. Οι αντιεμβολιαστές θα είναι μόνοι τους. Έχουν στερηθεί πλέον και τα νομικά ερείσματα που ήλπιζαν. Χθες το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της ΕΜΑΚ να μην εμβολιαστούν υποχρεωτικώς οι εργαζόμενοι. Και την κοινωνική τους αποδοχή. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να δέχεται μόνο εμβολιασμένους φιλάθλους στο Καραϊσκάκη. Ήδη αρχίζουν στο διαδίκτυο τα ερωτήματα γιατί να πληρώνουμε το κόστος νοσηλείας των αρνητών!

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τολμάει φανερά να τους υποστηρίξει. Θα αρκεστεί να καταγγέλλει διχασμό.