ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Η Α. Μέρκελ στηρίζει τον υπουργό Υγείας στην υπόθεση με τις ακατάλληλες μάσκες

Η Α. Μέρκελ στηρίζει τον υπουργό Υγείας στην υπόθεση με τις ακατάλληλες μάσκες
APimages

«Ανυπόστατες κατηγορίες» χαρακτήρισε η Άνγκελα Μέρκελ το δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel» ότι το υπουργείο Υγείας σκόπευε να διαθέσει ακατάλληλες μάσκες σε άστεγους, άνεργους και άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Bild», κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η καγκελάριος εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν. 

«Όταν βλέπω τι συμβαίνει με τον Γενς… Δεν έχει καμία ουσιαστική βάση» και πρόσθεσε ότι η όλη υπόθεση αποτελεί «απόπειρα να προκληθεί ζημιά μέσω της αρνητικής ατμόσφαιρας».

«Απέχει πολύ από αυτό που θεωρούμε καλή συμπεριφορά και πρέπει να αντισταθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο αρχηγός του CDU 'Αρμιν Λάσετ από την πλευρά του φέρεται να μίλησε για «αρνητική καμπάνια» από την πλευρά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), η ηγεσία του οποίου, υπενθυμίζεται ότι ζήτησε χθες, Κυριακή, την απόσυρση του κ. Σπαν από την κυβέρνηση.

«Αν έπαιρνα 8%, θα έμενα σιωπηλός για μια-δυο μέρες», πρόσθεσε ο κ. Λάσετ, αναφερόμενος εμμέσως στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό που εξασφάλισε το SPD στις χθεσινές εκλογές στην Σαξονία- Άνχαλτ.

Ερωτηθείς σχετικά με την άποψη της καγκελαρίου για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ «παρουσίασε με μεγάλη σαφήνεια το γιατί οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες», όπως και το ότι για το υπουργείο Υγείας η ασφάλεια των καταναλωτών είναι πάντα η πρώτη προτεραιότητα και οι εν λόγω μάσκες ήταν ασφαλείς.

«Γι' αυτό ακριβώς και βρίσκονται στις εθνικές αποθήκες», πρόσθεσε.

«Παρεμπιπτόντως, αυτή ήταν μια απόφαση που στήριξε όλη η κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, αναφερόμενος εμμέσως στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο διαμαρτυρήθηκε για τους υποτίθεται πλημμελείς ελέγχους ποιότητας στην συγκεκριμένη παραγγελία μασκών.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας διευκρίνισε πάντως ότι οι υπηρεσίες δεν αξιολόγησαν τις ίδιες τις μάσκες, αλλά μόνο τα πιστοποιητικά ποιότητάς τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ