HSBC: Οι δύο χώρες που αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τον κορονοϊό

HSBC: Οι δύο χώρες που αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τον κορονοϊό

Δύο ασιατικές χώρες, η Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ, κατάφεραν να ελέγξουν την πανδημία το 2020 και πιθανότατα θα την διατηρήσουν υπό έλεγχο και το 2021, αναφέρει ειδικός της τράπεζας HSBC. 

«Αυτές οι δύο χώρες ξεχωρίζουν θετικά», δήλωσε ο Τζόζεφ Ινκαλατερα αναλυτής από τη HSBC Global Research ερωτηθείς για το ποιες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας θα είναι σε θέση να διατηρήσουν τον κορονοϊό υπό έλεγχο.

«Η Σιγκαπούρη έθεσε υπό έλεγχο τις προηγούμενες εξάρσεις και τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες του κόσμου προχωρούν σε αυστηροποίηση των μέτρων, κινείται αντίθετα» τόνισε μιλώντας στο εκπομπή Squawk Box του δικτύου CNBC.

Παράλληλα, ο Ινκαλατερα υποστήριξε ότι η Σιγκαπούρη έχει μια αποτελεσματική στρατηγική για τον εμβολιασμό. «Χάρη στον σχετικό μικρό πληθυσμό, οι προοπτικές της Σιγκαπούρης για το 2021 είναι εξαιρετικά λαμπρές» τόνισε.

Ο αναλυτής της HSBC επαίνεσε επίσης τους χειρισμούς του Βιετνάμ όσον αφορά την πανδημία, γεγονός που επιβεβαίωσε τη φήμη του ως «πολύ καλό προορισμό» για άμεσες ξένες επενδύσεις.

Η χώρα έχει θεωρηθεί ως ένας εναλλακτικός κόμβος παραγωγής για εταιρείες που θέλουν να αποχωρήσουν από την Κίνα.