7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

HSBC: Έξοδος την λιανική αγορά της Γαλλίας

HSBC: Έξοδος την λιανική αγορά της Γαλλίας
Shutterstock

Την αποχώρησή της από τη λιανική τραπεζική στη Γαλλία αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή η HSBC στον όμιλο ιδιωτικών κεφαλαίων Cerberus, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με το Reuters, η τράπεζα είχε ξεκινήσει τις τελικές διαπραγματεύσεις με τη Cerberus πριν από αρκετούς μήνες, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για μείωση του κόστους σε ολόκληρο τον όμιλο

Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο, την είδηση έδωσαν τρεις πηγές με γνώση του θέματος, ενώ εκπρόσωπος της HSBC επιβεβαίωσε ότι έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή συνάντηση με τα συνδικάτα, προκειμένου να συζητηθούν οι δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής.

Επίσης, δύο από τις πηγές του Reuters ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται την ίδια μέρα να πραγματοποιηθεί και συνεδρίαση του ΔΣ σχετικά με τη συμφωνία. Η Cerberus αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Η τράπεζα είχε ξεκινήσει τις τελικές διαπραγματεύσεις με τη Cerberus πριν από αρκετούς μήνες, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για μείωση του κόστους σε ολόκληρο τον όμιλο.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, η HSBC αναμένεται να βάλει στην επιχείρηση περίπου 1 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Cerberus, πληροφορία που είχε κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας κάνοντας λογο για 1,5 δισ. ευρώ.

Το κομμάτι της τραπεζικής λιανικής της HSBC στη Γαλλία περιλαμβάνει 230 υποκαταστήματα και απασχολεί περίπου 3.900 εργαζόμενους. Σύμβουλος για την πώληση είναι η Lazard.

Πηγή: Reuters