7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Green Pass: Εκδόθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο μέσα σε 4 ημέρες

Green Pass: Εκδόθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο μέσα σε 4 ημέρες

Μέχρι σήμερα είναι γύρω στους 1.150.000 πολίτες που έχουν κατεβάσει το Green Pass για να κάνουν χρήση είτε από το gov.gr ή μέσα από τα ΚΕΠ, γνωστοποίησε ο Γ.Γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος, επισημαίνοντας την ευρεία αποδοχή του ψηφιακού πιστοποιητικού από τον κόσμο, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη εφαρμογής του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γ.Γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε αρχικά όσον αφορά στα μέτρα για τις μετακινήσεις πως «είχαν ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα» και πως «εμείς είμασταν εδώ και πάρα πολύ καιρό έτοιμοι με το Green Pass, με τις διαδικασίες που χρειάζονται».

Γνωστοποίησε, πως «μέσα από το κινητό κάνει την αίτηση εφόσον έχει εμβολιαστεί, νοσήσει, έχει διαγνωστικό τεστ και κατεβάζει στο κινητό ή σε χαρτί το πιστοποιητικό. Ο κόσμος ήταν προετοιμασμένος ήδη και φαίνεται και από τα νούμερα από την έκταση του Green Pass».

Μέχρι σήμερα είναι γύρω στους 1.150.000 πολίτες έχουν κατεβάσει είτε από το gov.gr ή μέσα από τα ΚΕΠ έχουν κατεβάσει το Green Pass και κάνουν χρήση» επισήμανε ο κ. Χριστόπουλος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γενικό Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι υπόλοιποι που έχουν εμβολιαστεί αναμένεται να το κατεβάσουν σύντομα μια και θα τους χρειαστεί για τις μετακινήσεις τους.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την εφαρμογή του voucher των 150 ευρώ, με την έκδοση της freedom pass, στην ηλικιακή ομάδα 18 – 25 ετών, ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι με αφορμή αυτό το κίνητρο για την παρότρυνση του εμβολιασμού έχει δοθεί μια ώθηση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

«Ο αριθμός των 900.000 νέων που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα δεν είναι καθόλου μικρός. Φαίνεται ότι έχει δοθεί μια δυναμική σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Την τελευταία εβδομάδα είναι περίπου 350.000 ραντεβού έχουν κλειστεί».

Ο κ. Χριστόπουλος δήλωσε ότι ο στόχος για να φτάσουμε τείχος ανοσίας στο 70 – 80% στα τέλη Αυγούστου εξακολουθεί να είναι εφικτός.

Στις 15 Ιουλίου ξεκινάει η νέα εφαρμογή για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης στα μέσα Ιουλίου θα ξεκινήσει η λειτουργία της εφαρμογής για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ψυχαγωγίας, μέσω της οποίας θα κάνουν έλεγχο στους πελάτες.

«Εντελώς δωρεάν θα μπορούν να κατεβάζουν την εφαρμογή σε κινητό για να κάνουν τον έλεγχο. Δεν έχει υπάρξει οδηγία για έλεγχο ταυτοπροσωπίας από τους υπαλλήλους των καταστημάτων. Αν υπάρξει τέτοια σκέψη θα είμαστε έτοιμοι να την υλοποιήσουμε και εμείς», ενώ ξεκαθάρισε ότι έλεγχος για την ταυτοπροσωπία θα γίνεται στα καράβια.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χριστόπουλος η δήλωση για τη χρήση των καταστημάτων θα γίνεται άπαξ μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.