7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Google: Πρόστιμο 220 εκατ. ευρώ από την γαλλική επιτροπή ανταγωνισμού

Google: Πρόστιμο 220 εκατ. ευρώ από την γαλλική επιτροπή ανταγωνισμού
AP Photo/Virginia Mayo, File

Πρόστιμο ύψους σχεδόν 220 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει η Google στο πλαίσιο διακανονισμού με τις γαλλικές αρχές,  σε μία από τις πρώτες έρευνες για αντιμονοπωλιακή δράση παγκοσμίως που στόχευσε στη φερόμενη κατάχρηση του ηγετικού ρόλου του τεχνολογικού κολοσσού στον τομέα της ψηφιακής διαφήμισης.

Η γαλλική αρχή ανταγωνισμού ανακοίνωσε σήμερα ότι πέραν της επιβολής προστίμου, αποδέχτηκε τις προτεινόμενες δεσμεύσεις της Google για το κλείσιμο της υπόθεσης, οι οποίες περιλαμβάνουν την υπόσχεση της Google ότι θα καταστήσει ευκολότερο για τους ανταγωνιστές της να χρησιμοποιούν τα online διαφημιστικά της εργαλεία.

Οι υποσχέσεις της Google θα είναι είναι δεσμευτικές για τρία έτη, ανέφεραν οι αρχές.

Σημειώνεται ότι και η η ιταλική αντιμονοπωλιακή υπηρεσία επέβαλλε πρόστιμο 100 εκατ. ευρώ στην Google για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία ισχυρίζεται ότι το Android OS της Google και το Play Store της εκμεταλλεύονται τη δεσπόζουσα θέση τους. Επιπλέον, η υπηρεσία απαιτεί επίσης από την Google να συμπεριλάβει την εφαρμογή της Enel X για υπηρεσίες που σχετίζονται με τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Android Auto.