7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Γκάγκα από τις Οινούσσες: Σημαντική η υγειονομική κάλυψη σε κάθε ακριτική γωνιά

Γκάγκα από τις Οινούσσες: Σημαντική η υγειονομική κάλυψη σε κάθε ακριτική γωνιά
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Bασική προτεραιότητα στην πολιτική που θα ακολουθήσει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αποτελεί η αντιμετώπιση του τραύματος και η εκπαίδευση για τη φροντίδα του παντού στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω τόνισε η ίδια κατά το χαιρετισμό της στο 7ο Σεμινάριο Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης Τραύματος που διοργανώνει το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια στη Χίο.

Νωρίτερα η Μ. Γκάγκα μετέβη στις Οινούσσες, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Χίο. Είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Γιώργο Δανιήλ και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού όπου ενημερώθηκε από τον αγροτικό ιατρό και τη νοσηλεύτρια για τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας υγειονομικής δομής.

Ιατρική κάλυψη σε κάθε ακριτική γωνιά

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ιατρική κάλυψη σε κάθε ακριτική γωνιά της Ελλάδας. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα τη διάθεση για προσφορά των συναδέλφων μου και τη χρήση μεθόδων τηλεϊατρικής», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης.

Στάθηκε ιδιαίτερα «στην καθοριστική συμβολή των ευγενικών χορηγιών δωρητών, οι οποίοι, όχι μόνο στις Οινούσσες και τη Χίο, αλλά σε κάθε γωνιά της χώρας, διαμορφώνουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη λειτουργία μικρών και μεγαλύτερων υγειονομικών δομών» και τους ευχαρίστησε από καρδιάς.

Το απόγευμα, η Μ. Γκάγκα θα πραγματοποιήσει ομιλία στην εκδήλωση που διοργανώνει η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ με θέμα «Ηχηρές και Σιωπηρές Πανδημίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ