Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Πρεσβεία Ισραήλ

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα παρουσιάζει στο κοινό την ταινία «Zero Motivation», μια ιστορία τριών νεαρών γυναικών στρατιωτών που υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους σε μια απομακρυσμένη βάση στην έρημο.

Μέσα από τις ρεαλιστικές και σουρεαλιστικές διαδρομές τους στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας και τις αναταράξεις της εφηβείας, η ταινία μας δίνει μια κωμικοτραγική ματιά σε ορισμένες πτυχές της ισραηλινής κοινωνίας. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Tribeca Film Festival όπου έλαβε δύο βραβεία.

Η προβολή, με ελληνικούς υπότιτλους, θα πραγματοποιηθεί μέσω της σελίδας Facebook της Πρεσβείας του Ισραήλ, από τις 8 Μαρτίου, ώρα 9 π.μ., έως τις 16 Μαρτίου, για 1.000 προβολές.

Η σκηνοθέτρια της ταινίας, Talya Lavie, θα είναι καλεσμένη για να συζητήσει ζωντανά με το κοινό, στις 8 Μαρτίου, στις 21:30, επίσης μέσω της σελίδα Facebook της Πρεσβείας.

Επιπλέον, η Πρεσβεία του Ισραήλ θα μεταδώσει ένα podcast με τίτλο «8 Μαρτίου - Κάθε μέρα είναι Ημέρα της Γυναίκας». Η Oshra Friedman, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Ισραηλινής Αρχής για την Ενίσχυση της Θέσης των Γυναικών και η Μαίη Ζαννή, πρόεδρος και συνιδρύτρια της Women Act, θα συζητήσουν κρίσιμα θέματα, όπως η εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική και τις υψηλόβαθμες θέσεις, η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της σεξουαλικής παρενόχλησης, και οι γυναίκες στις επιστήμες, την έρευνα και την τεχνολογία. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, με συντονίστρια τη Μαριάννα Σκυλακάκη, οικονομολόγο, εκδότρια και αρχισυντάκτρια της αθηΝΕΑς.

Οι σχετικοί σύνδεσμοι θα αναρτηθούν στη σελίδα Facebook της Πρεσβείας του Ισραήλ.