7ος χρόνος, ημέρα 2177η
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Γιατί η Stoiximan έγινε Great In Japan (μέσα από τους αθλητές της)

Γιατί η Stoiximan έγινε Great In Japan (μέσα από τους αθλητές της)

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας, η νίκη αποτελούσε ένα κατόρθωμα, που τιμούσε όχι μόνο τον αθλητή αλλά και την πόλη του. Τα προσωπικά κατορθώματα των αθλητών δεν μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά χωρίς τη συνεισφορά και την αναγνώριση της πόλης τους. Έτσι, η νίκη του αθλητή συνδεόταν άρρηκτα με τη νίκη της πόλης. Στη σύγχρονη εποχή οι νίκες των ολυμπιακών αθλητών συνδέονται και με την υποστήριξη των χορηγών τους. Μία διαρκή διαδικασία προσφοράς που αναγνωρίζει την αξία των αθλητών, συμβάλλει στην προσπάθεια για τη νίκη, αλλά και επιβραβεύει και τον ίδιο τον χορηγό για τη στήριξη της αθλητικής αριστείας.

Για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ίσως να μην υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από την Stoiximan Tokyo Team. Την ομάδα των πρωταθλητών, που κατάφερε να γίνει κυριολεκτικά Great In Japan, προσφέροντας σε όλους χαμόγελα, συγκίνηση, ολυμπιακά μετάλλια και δυνατές στιγμές αθλητικού ήθους. Κάνοντας τελικά τους Έλληνες να κοιτάξουν ψηλά, με δικαιολογημένη υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα των αθλητών τους. Και αυτά μόνο τυχαία δεν ήταν…

Ο Μίλτος Τεντόγλου πρώτευσε όχι μόνο στις επιδόσεις στο άλμα εις μήκος κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, αλλά πρωτοστάτησε και στο ολυμπιακό ήθος, με τη στάση του εντός και εκτός στίβου! Και για τον λόγο ίσως είναι ακόμη πιο αξιέπαινος και από την ολυμπιακή πρωτιά που κατάκτησε.

Ο Στέφανος Ντούσκος, μας έδειξε τον τρόπο με τον οποίο ένα άλλοτε αουτσάιντερ σφυρηλατήθηκε σε …φαβορί, μέσα από μία πορεία γεμάτη δυσκολίες και σκληρή προσπάθεια που οδήγησε στην αξία της παγκόσμιας αναγνώρισης, κατακτώντας το πρώτο του χρυσό μετάλλιο.

Η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών έγινε η dream team που έκανε την παγκόσμια υδατοσφαίριση… Mare Nostrum για τους Έλληνες. Μια προσπάθεια ετών που έφτασε στην κορύφωσή της στο Τόκιο με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος, απέναντι στους γίγαντες του υγρού στίβου, μέσα από μεθοδική δουλειά.

Ο «άρχοντας των κρίκων», Λευτέρης Πετρούνιας, μας δίδαξε πως δεν είναι ένας …απλός Ολυμπιονίκης, αλλά ο αθλητής με το απαράμιλλο σθένος και την προσήλωση να ξεπερνά κάθε δυσκολία για να φτάσει στο στόχο του, κατακτώντας αυτή τη φορά το χάλκινο μετάλλιο

Οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο στο Τόκιο, δεν ήταν τα μόνα μέλη της Stoiximan Tokyo Team. Σε αυτή περιλαμβάνονται και οι άλλοι αθλητές που όχι μόνο προκρίθηκαν στην Ολυμπιάδα αλλά και ανήκουν οι περισσότεροι στο Top 10 παγκοσμίως στο άθλημα τους, δίνοντας όλο τους το εαυτό στους Αγώνες: Η Κατερίνα Στεφανίδη, η Άννα Κορακάκη, ο Χρήστος Βολικάκης, η Μαρία Πρεβολαράκη, η Βασιλεία Καραχάλιου, ο Γιώργος Πιλίδης, ο Κριστιάν Γκολομέεβ, η Χριστίνα Μπούρμπου, η Αννέτα Κυρίδου και η Μαρία Κυρίδου.

Συνολικά, στο δρόμο για το Τόκιο, η Stoiximan, αγκάλιασε 17 ταλαντούχους αθλητές και τις εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης, στηρίζοντας το ταξίδι τους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Ήταν το δεύτερο βήμα, μιας προσπάθειας που είχε ξεκινήσει πριν πέντε χρόνια, όταν η Stoiximan είχε συγκρότησει μια από τις πολυπληθέστερες χορηγικές αθλητικές ομάδες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, το 2016. Και τότε, πάλι, είχε την χαρά και τιμή να εντάξει στο δυναμικό της τρεις Χρυσούς Ολυμπιονίκες.

Η υποστήριξη της Stoiximan στους «αρίστους» του ελληνικού αθλητισμού, διαμορφώνει διαχρονικά μια αμφίδρομη διαδικασία που αντανακλά και τις εταιρικές της αξίες. Αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή της για την ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη και ενίσχυση του αθλητισμού στη χώρα μας, στηρίζοντας εκείνους τους ανθρώπους που ξεπερνούν τον εαυτό τους καθημερινά. Και ιδίως αυτούς τους οποίους ξεχωρίζουν για την ψυχή που καταθέτουν, αποδεικνύοντας ότι οι στόχοι και τα όνειρα βρίσκονται πάντα εκεί έξω για να κατακτούνται.

Από τη αρχή της δραστηριότητάς της άλλωστε, η Stoiximan, επενδύει στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου και διευρυμένου Προγράμματος Χορηγιών, στηρίζοντας έμπρακτα τον ελληνικό αθλητισμό τόσο σε επίπεδο αθλητικών σωματείων, συλλόγων και εθνικών ομάδων, όσο και μεμονωμένων αθλητών και αθλητριών.

Για την εταιρεία που λίγες μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, τίμησε τους αθλητές της μέσα από το μήνυμα «Μια χώρα με το βλέμμα ψηλά», η λήξη της Ολυμπιάδας, και τα αποτελέσματα που υπερήφανα καταγράφηκαν, της δίνει την ευκαιρία για το δικό της χειροκρότημα, στους δικούς της ήρωες.

Μια κίνηση τιμής, αναγνώρισης, επιβράβευσης και ευχαριστιών προς όλη την ομάδα της, που αποτυπώθηκε στην καμπάνια «Σε αυτούς τους αγώνες μας ανεβάσατε ψηλά», αλλά και την ανανέωση της στήριξης στη γενναία προσπάθεια των αθλητών της, με το «ραντεβού» πλέον να μπαίνει για την επόμενη Ολυμπιάδα στο Παρίσι το 2024.

Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών στο Τόκιο έκαναν υπερήφανους όλους της Έλληνες, αλλά έδωσαν αξία και στην προσπάθεια των χορηγών, που χρόνια τους υποστηρίζουν. Καταγράφοντας έτσι την υψηλή σπουδαιότητα της χορηγικής διαδικασίας, και για την περίπτωση της Stoiximan Team, δίνοντας νόημα στο χειροκρότημα αυτών των ημερών!

Μάθε περισσότερα για τη Stoiximan Tokyo Team στο Iroes.gr