Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 12:06

-A +A

Οδηγίες σε έξι γλώσσες για τον κορονοϊό

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 12:06
Οδηγίες σε έξι γλώσσες για τον κορονοϊό
-A +A

Οδηγίες σε έξι γλώσσες για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ). Με κεντρικό μήνυμα «δεν φοβόμαστε- προστατευόμαστε/ ασπίδα μας, η γνώση», η ΓΓΠΠ έβγαλε φυλλάδια με 8 βασικές οδηγίες στα αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, αλβανικά, αραβικά και φαρσί (περσικά).

Στόχος όπως αναφέρεται είναι η παροχή έγκυρης ενημέρωσης στους πολίτες, ώστε όλοι όσοι διαμένουν προσωρινά ή μόνιμα στην ελληνική επικράτεια να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση για τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας από τον κορονοϊό.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με το γραφείο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Αθήνα, στον οποίο απέστειλε τις οδηγίες, καθώς και με το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ενημερωθούν οι ξένες πρεσβείες στη χώρα.

Στις οδηγίες αναφέρεται:

-Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.

- 'Οταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

- Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

- Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.

- Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

- Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

- Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα