Γερμανικά ΜΜΕ: Χωρίς αλκοόλ και με κανόνες οι Έλληνες στις παραλίες

Γερμανικά ΜΜΕ: Χωρίς αλκοόλ και με κανόνες οι Έλληνες στις παραλίες

Στο επιτυχημένο άνοιγμα των οργανωμένων πλαζ, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, το περασμένο Σαββατοκύριακο αναφέρεται το τηλεοπτικό δίκτυο «ARD», κάνοντας λόγο για μία δοκιμασία την οποία η χώρα μας πέρασε με επιτυχία, σηματοδοτώντας έτσι και «μία αχτίδα ελπίδας για την ελληνική τουριστική βιομηχανία».

«Στην Ελλάδα, το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών ήταν μία δοκιμασία εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού» αναφέρει το δίκτυο ARD στο ρεπορτάζ του για το άνοιγμα των ελληνικών οργανωμένων και μη, παραλιών, με το δημοσιογράφο Τόμας Μπόρμαν, ο οποίος έκανε ρεπορτάζ σε πλαζ του Αλίμου, που μεταδόθηκε από το ειδησεογραφικό μαγκαζίνο «Tagesschau», να καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Οι διακοπές στις ελληνικές παραλίες είναι εφικτές ακόμη και στην εποχή της νόσου Covid-19».

Στο ρεπορτάζ του γερμανικού δικτύου επισημαίνεται το ότι «Το επιτυχημένο άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών το Σαββατοκύριακο είναι μια αχτίδα ελπίδας για ολόκληρη την ελληνική τουριστική βιομηχανία. Η ζωή στην παραλία λειτουργεί επίσης με τους κανόνες του κορονοϊού. Έτσι πρέπει να είναι κι όταν οι ξένοι τουρίστες μπορέσουν να έρθουν ξανά στις ελληνικές παραλίες από την 1η Ιουλίου. Η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει αυτήν την ημερομηνία», όπως γράφει το επίμαχο δημοσίευμα.

Στο ρεπορτάζ παρατίθενται και απόψεις των Ελλήνων επισκεπτών που συνέρρεαν εν μέσω καύσωνα στις παραλίες. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος «Στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος άγγιξε τους 39,5 βαθμούς Κελσίου - πρόκειται για την η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Αθήνα τον Μάιο».

Παράλληλα, ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρεται και στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας, καθώς παρόλο που κάποιοι ελπίζουν ότι η ζέστη θα αφανίσει τον κορονοϊό, ωστόσο οι νέοι κανόνες εξακολουθούν να ισχύουν ακόμη κι όταν η ζέστη είναι αφόρητη, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υφίστανται τουλάχιστον τέσσερα μέτρα απόστασης ανά ομπρέλα και το πολύ δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα.

Όπως σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του γερμανικού δικτύου, κάθε επισκέπτης έχει 25 τετραγωνικά μέτρα παραλίας για τον εαυτό του. Τα ούζο και η μπίρα απαγορεύονται στα beach bar, και γενικότερα τα αλκοολούχα ποτά.

Το ARD, παραθέτει και δηλώσεις του Δημάρχου Αλίμου, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν υπήρξαν προβλήματα. «Σε γενικές γραμμές ήταν ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο στην παραλία», υποστηρίζει ο κ. Ανδρέας Κονδύλης. «Ήταν σημαντικό να είναι επιτυχής αυτή η επανεκκίνηση. Επειδή θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή. Φυσικά, πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι πρέπει να ακολουθούμε ορισμένους κανόνες για την προστασία της υγείας μας», προσθέτει.