Γερμανία: Θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του θέτει ο αρχηγός του FDP

Γερμανία: Θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του θέτει ο αρχηγός του FDP

Ζήτημα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του πρόκειται να θέσει αύριο στο Προεδρείο του κόμματός του ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, όπως δήλωσε ο ίδιος πριν από λίγο από την Ερφούρτη μετά από την εκλογή του Τόμας Κέμεριχ, με τις ψήφους τόσο του CDU, όσο και του ακροδεξιού AfD, και παρά το γεγονός ότι το απόγευμα ο Κέμεριχ ανακοίνωσε ότι παραιτείται.

Το Προεδρείο του FDP θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο στο Βερολίνο προκειμένου να συζητήσει τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της εκλογής του Πρωθυπουργού της Θουριγγίας Τόμας Κέμεριχ με την στήριξη και της ακροδεξιάς και η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ο κ. Λίντνερ πάντως εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Κέμεριχ, ο οποίος λίγο νωρίτερα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, το οποίο και αμέσως μετά έπραξε.

Εσωκομματικούς τριγμούς όμως φαίνεται να αντιμετωπίζει μετά τους χειρισμούς της στο θέμα και η αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) 'Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ. Η Νεολαία του CDU αλλά και η «Οικονομική Πτέρυγα» του κόμματος έκαναν σήμερα λόγο για «λάθη της ηγεσίας» στο θέμα της Θουριγγίας: «Όταν πανηγυρίζουν οι εξτρεμιστές, τότε δεν είναι μια καλή μέρα για την Θουριγγία και άρα και για την Γεςρμανία», δήλωσε ο αρχηγός της Νεολαίας Τίλμαν Κουμπάν, ενώ ο επικεφαλής της «Οικονομικής Πτέρυγας» Κάρστεν Λίνεμαν δήλωσε ότι «μια συνεργασία με τα ακραία κόμματα δεν επιτρέπεται να αποτελεί καν επιλογή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP