7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Γερμανία: Συγχρηματοδοτεί κλινικές δοκιμές για έξι φάρμακα κατά του κορονοϊού

Γερμανία: Συγχρηματοδοτεί κλινικές δοκιμές για έξι φάρμακα κατά του κορονοϊού

Στήριξη στην ανάπτυξη έξι σκευασμάτων κατά του κορονοιού θα παράσχει η Γερμανία όπως προκύπτει από ανακοίνωση που πραγματοποίησαν τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας της Γερμανίας. 

Η υπουγός Υγείας , Γενς Σπαν και η υπουργός Παιδείας, Ανγια Κάρλιτσεκ, ανέφεραν πως πρόκειται για τα σχέδια των εταιριών AdrenoMed, Apogenix, Αtriva Therapeutics, CORAT Therapeutics, InflaRX και DRK Baden-Würtenberg-Hessen, τα οποία θα συγχρηματοδοτηθούν από την γερμανική κυβέρνηση με συνολικά 150 εκατομμύρια ευρώ. 

«Εδώ και μερικές εβδομάδες η παραλλαγή Δέλτα μας δείχνει ότι δυστυχώς θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι και στο μέλλον θα υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού. Ακόμη και αν τα εμβόλια κατά της Covid-19 είναι ευρέως διαθέσιμα, δεν θα μπορούν όλοι να λάβουν εμβόλιο. Χρειάζονται επομένως πιο αποτελεσματικά φάρμακα για τη θεραπεία των ασθενών και λόγω της διαφορετικής σοβαρότητας των διαφόρων σταδίων της νόσου, οι ασθενείς χρειάζονται διαφορετικές θεραπείες. Απαιτείται άρα ένα ευρύ φάσμα θεραπειών», δήλωσε η κ. Κάρλιτσεκ.

 «Ακόμη βοηθάει μόνο ο εμβολιασμός, αλλά θέλουμε μακροπρόθεσμα να απομακρύνουμε την φρίκη της πανδημίας». «Φροντίζουμε λοιπόν για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων, προκειμένου να προσφέρουμε θεραπεία στους ασθενείς. Και επενδύουμε στο μέλλον, διότι έτσι ενισχύουμε και τον κλάδο της έρευνας και της βιοτεχνολογίας στη Γερμανία», δήλωσε ο κ. Σπαν.