ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

Γερμανία: Σχέδια δαπάνης σχεδόν 9 δισ. ευρώ για αγορά εμβολίων

Γερμανία: Σχέδια δαπάνης σχεδόν 9 δισ. ευρώ για αγορά εμβολίων

Η Γερμανία σχεδιάζει τη δαπάνη ποσού σχεδόν 9 δισ. ευρώ για την αγορά έως 635,1 εκατομμυρίων εμβολίων κατά της Covid-19 στο πλαίσιο του προγράμματος προμήθειας εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικών συμφωνιών.

Η είδηση προέκυψε όταν έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύτηκε από το Reuters. Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, η υφυπουργός Οικονομικών Μπετίνα Χάγκεντορν καλεί με επιστολή της τους βουλευτές να δώσουν το πράσινο φως στο αίτημα του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν για επιπλέον 6,22 δισ. ευρώ για την αγορά περισσότερων εμβολίων. Πρόκειται για ποσό επιπλέον των 2,66 δισ. ευρώ που έχουν ήδη δεσμευτεί στον προϋπολογισμό για το 2021 για την αγορά εμβολίων κατά της Covid-19.

Πηγή στον κυβερνητικό συνασπισμό δήλωσε στο Reuters ότι η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου αναμένεται να εγκρίνει αύριο, Τετάρτη, την επιπλέον δαπάνη.

Το υπουργείο Υγείας θα χρησιμοποιήσει συνολικά κεφάλαια 8,89 δισεκ. ευρώ για να αγοράσει έως 635,1 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στο πλαίσιο των σχεδίων κοινών προμηθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του εθνικού σχεδίου του Βερολίνου, αναφέρεται στο έγγραφο.

«Για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η απόκτηση εμβολίων κατά της Covid-19 έχει θεμελιώδη σημασία για να θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία», αναφέρει η Χάγκεντορν στους βουλευτές στην επιστολή της. «Επιπλέον, ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων απαιτείται ώστε η Γερμανία να έχει αποτελεσματικά εμβόλια και αρκετές δόσεις εμβολίων για τις διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, επίσης στην περίπτωση που δε θα εγκριθούν όλα τα εμβόλια», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ