Γερμανία: Πρόβλεψη για συρρίκνωση της οικονομίας κατά 6,5%

Γερμανία: Πρόβλεψη για συρρίκνωση της οικονομίας κατά 6,5%

Η γερμανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 6,5% φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το συμβούλιο οικονομικών συμβούλων της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η ύφεση θα παραταθεί αν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξηθεί και πάλι.

«Η πανδημία του κορονοϊού αναμένεται να προκαλέσει την μεγαλύτερη ύφεση της γερμανικής οικονομίας από την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας. Περιμένουμε ωστόσο να ξεκινήσει η ανάκαμψη στη διάρκεια του καλοκαιριού» δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου Λαρς Φελντ.

Με τις απαραίτητες προσαρμογές για τις ημερολογιακές επιδράσεις, η γερμανική οικονομία προβλέπεται να συρρικνωθεί κατά 6,9% φέτος. Το συμβούλιο δήλωσε ότι περιμένει αργή ανάκαμψη στο δεύτερο μισό του έτους, με πρόβλεψη για ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 4,9% το 2021.

«Αυτό σημαίνει ότι το ΑΕΠ πιθανότατα δεν θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα πριν το 2022 το νωρίτερο» αναφέρει η ανακοίνωση του συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση θα υποστηρίξουν την ανάκαμψη.

Οι οικονομικοί σύμβουλοι προειδοποίησαν, ωστόσο, ότι αυτή η πρόβλεψη υπόκειται σε «σημαντική αβεβαιότητα», καθώς ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού θα παρατείνει την ύφεση.