Γερμανία: Αναπάντεχη άνοδος του επενδυτικού κλίματος

Γερμανία: Αναπάντεχη άνοδος του επενδυτικού κλίματος

Το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία σημείωσε αναπάντεχη άνοδο τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών (ZEW), υποδεικνύοντας ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη, παρά το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit, και την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η έρευνα για το οικονομικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών έδειξε ότι ο δείκτης ZEW ενισχύθηκε στις 77,4 μονάδες, από 71,5 τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση στις 69,8 μονάδες.

«Ο δείκτης του ZEW έχει αυξηθεί ξανά, υποδεικνύοντας ότι οι ειδικοί εξακολουθούν να αναμένουν σημαντική ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW, Αχίμ Βάμπαχ. 

Ξεχωριστός δείκτης που αφορά τις τρέχουσες συνθήκες κινήθηκε ανοδικά στις -66,2 από -81,3 τον προηγούμενο μήνα, έναντι πρόβλεψης για -72 μονάδες.

Η γερμανική οικονομία παρουσιάζει ανάκαμψη από τον Μάιο, όπου χαλάρωσαν τα μέτρα περιορισμού λόγω της πανδημίας. Ωστόσο η οικονομική δραστηριότητα παραμένει χαμηλότερα από τα προ κρίσης επίπεδα και οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η ανάκαμψη θα είναι αργή.