7ος χρόνος, ημέρα 2220η
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Γεωργιάδης για απαλλαγή Μανιαδάκη: Σε μια Βουλή με αξιοπρέπεια κάποιοι θα μου ζητούσαν συγνώμη

Γεωργιάδης για απαλλαγή Μανιαδάκη: Σε μια Βουλή με αξιοπρέπεια κάποιοι θα μου ζητούσαν συγνώμη

"Σε μια Βουλή με συναδελφικό πνεύμα και αξιοπρέπεια, σήμερα κάποιοι από εσάς θα μου ζητούσαν και συγνώμη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την απόφαση της δικαιοσύνης για τον Νίκο Μανιαδάκη, βασικό μάρτυρα στην υπόθεση Novartis, για τον οποίο το Δικαστικό Συμβούλιο με απόφαση του και με ανάλογη εισαγγελική εισήγηση, τον απάλλαξε από την κατηγορία που απήγγειλε πριν τρία χρόνια εναντίον του η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ο Α. Γεωργιάδης τόνισε πως "καλό είναι όμως να ακούγεται από το βήμα της Βουλής, ότι ο μάρτυρας πάνω στον οποίο στηρίξαμε τη βασική κατηγορία εναντίον μου και του Ανδρέα Λοβέρδου, πριν από λίγο αθωώθηκε παμψηφεί, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή, εισαγγελέα και δικαστικού συμβουλίου. Και παύει κάθε ποινική δίωξη εναντίον του για την υπόθεση Novartis. Απλώς και μόνο για να καταλάβει ο κόσμος πόσο βρώμικη υπόθεση έγινε η πολιτική στην Ελλάδα, προκειμένου κάποιοι να κρατήσουν την εξουσία".

Στη συνέχεια ανέφερε χαρακτηριστικά πως "ημουνα σε αυτή τη Βουλή, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με έσυρε σε προκαταρκτική των πραγμάτων επιτροπή, για τη σκευωρία Νοvartis. Μια από τις βασικές κατηγορίες των μαρτύρων, εντός εισαγωγικών εγώ τους λέω κουκουλοφόρους - που αντιμετωπίσαμε στη μεγαλύτερη συκοφαντία της ζωής μας, και εγώ και οι υπόλοιποι εννέα, και όσον αφορά εμένα προσωπικά, αλλά και τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος και βάσει αυτής της κατηγορίας έχει παραπεμφθεί με την ψήφο της Βουλής και είναι στο στάδιο της ανάκρισης, ήταν ότι είχα έναν συνεργάτη, και εγώ και ο κ. Λοβέρδος, στο υπουργείο Υγείας, το όνομα του είναι Νίκος Μανιαδάκης και ο οποίος αποτελούσε τον σύνδεσμο μεταξύ του κ. Λοβέρδου και εμού και της εταιρείας Novartis, και ότι ήταν ο κομιστής χρημάτων στον κ. Λοβέρδο και σε εμένα και γενικά επηρέαζε υπέρ της Novartis, τις υπουργικές αποφάσεις, τις τιμές των φαρμάκων. Βάσει αυτών των κατηγοριών, όταν του αφαιρέθηκε ο χαρακτηρισμός του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος από την κ. Τουλουπάκη, του ασκήθηκε δίωξη. Θέλω να θυμίσω το σόου στο αεροδρόμιο όπου συνελήφθη, μαζί με την οικογένεια του, και του αφαιρέθηκε η έξοδος από τη χώρα και η κυρία Τουλουπάκη έβγαλε και δελτίο τύπου για το πόσο επικίνδυνος είναι ο κ. Μανιαδάκης και πόσο σημαντικό είναι να μην φύγει από τη χώρα, διότι είναι ο άνθρωπος κλειδί για να αποδειχθεί η δωροδοκία των πολιτικών προσώπων από τη Novartis", είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

"Πριν από λίγο, εξεδόθη το βούλευμα της ελληνικής δικαιοσύνης για τον κ. Μανιαδάκη. Αποσύρονται όλες οι κατηγορίες που του είχε αποδώσει η Εισαγγελέας Διαφθοράς, η τέως, η κ. Τουλουπάκη. Ομόφωνα εκρίθη ότι δεν υπάρχει, ούτε ένδειξη, ή υπόνοια τέλεσης οιουδήποτε αδικήματος από τον κ. Νίκο Μανιαδάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ