Γεωργαντάς: 15.000 πολίτες άνω των 60 εμβολιάστηκαν μετά την επιβολή του προστίμου

Γεωργαντάς: 15.000 πολίτες άνω των 60 εμβολιάστηκαν μετά την επιβολή του προστίμου

Σε 15.000 ανέρχονται οι πολίτες άνω των 60 ετών που έσπευσαν να εμβολιαστούν αυτή την εβδομάδα, μετά την επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους αυτής της ηλικιακής ομάδας, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, τόνισε ότι πλησιάζουμε τoυς 7.700.000 εμβολιασμούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παρασκευής, είχαν πραγματοποιηθεί 7,6 εκατ. εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση, ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί ανέρχονταν σε 7,2 εκατ.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως τη Δευτέρα θα δοθεί λύση ώστε να μην πληρώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ όσοι κάτοικοι Αμερικής έχουν εμβολιαστεί εκτός Ελλάδας αλλά έχουν γραφτεί σε ΔΟΥ εσωτερικού. Όπως επισήμανε, θα ανακοινωθεί ο τρόπος, που θα είναι είτε μέσω του ΚΕΠ είτε με εφαρμογή που θα τεθεί σε λειτουργία.

Ο κ Γεωργαντάς ξεκαθάρισε ότι όσοι είναι γραμμένοι σε ΔΟΥ εξωτερικού δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια κίνηση 

Υπενθύμισε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί σε μία από τις 60 χώρες που έχουν ενταχθεί στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, μπορούν να δηλώσουν τον εμβολιασμό που έκαναν στη χώρες αυτές στο anagnorisi.emvolio.gov.gr.

Τέλος, δήλωσε πως από βδομάδα θα ταχτοποιηθεί το θέμα με το εμβόλιο της Johnson&Johnson, καθώς πολλοί πολίτες που το έχουν επιλέξει χάνουν την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους στο τρίμηνο.