Γενς Σπαν: Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί την δημιουργία πιστοποιητικού εμβολιασμού

Γενς Σπαν: Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί την δημιουργία πιστοποιητικού εμβολιασμού

Το ερώτημα «έχω πρόσφατο αρνητικό τεστ» ή «έχω εμβολιαστεί» μπορεί κανείς να προβλέψει ότι θα συνδεθεί σε κάποιους τομείς, όπως π.χ. με την είσοδο σε κάποιες χώρες, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, απαντώντας νωρίτερα σήμερα σε ερωτήσεις βουλευτών στην Bundestag.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι υπάρχει διαφορά αν το θέμα αφορά το ιδιωτικό πεδίο - αν π.χ. προσκαλεί κάποιος στο σπίτι του και ζητά από τους καλεσμένους να είναι εμβολιασμένοι - ή αν αφορά τον δημόσιο τομέα, π.χ. τα νοσοκομεία ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Εκεί δεν μπορεί και δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση», δήλωσε ο κ. Σπαν.

Σε ό,τι αφορά την εισαγωγή ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο Γενς Σπαν επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει ένα προσωρινό ψηφιακό πιστοποιητικό, επιπροσθέτως του αναλογικού. «Προσωρινό, επειδή το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο αποφάσισε την εισαγωγή την 1.1.2022 - έναν χρόνο νωρίτερα θα ήταν καλύτερα - ενός ψηφιακού πιστοποιητικού για όλους και για όλα τα εμβόλια», διευκρίνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «επειδή θέλουμε να το κάνουμε διαθέσιμο πιο νωρίς - και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έλαβε μια σχετική απόφαση, να αναπτυχθεί αυτό ευρωπαϊκά, με κοινά κριτήρια - αναπτύσσουμε και ένα ψηφιακό παράλληλα με το αναλογικό». Το τι θα ακολουθήσει, τόνισε, είναι μια άλλη συζήτηση, «η οποία θα πρέπει σίγουρα να γίνει στη Βουλή».