8ος χρόνος, ημέρα 2476η
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Γαλλία: Υψηλό ποσοστό αποχής στις προεδρικές εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση

Γαλλία: Υψηλό ποσοστό αποχής στις προεδρικές εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση
AP

Υψηλό εκτιμάται ότι θα είναι το ποσοστό της αποχής στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν στις 10 Απριλίου στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της  Odoxa Backbone-Consulting για λογαριασμό της εφημερίδας LE FIGARO. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, 65% των Γάλλων αναμένει μια άνευ προηγουμένου αποχή - ένα σταθερό ποσοστό σε σύγκριση με την έρευνα τον περασμένο Ιανουάριο. Ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους, ή το 24,4%, ενδέχεται να μην ψηφίσει στις 10 Απριλίου. Μια συμπεριφορά που εξηγείται κυρίως από τη δυσαρέσκεια που συνδέεται με την πολιτική προσφορά (για το 34% των Γάλλων) και την αίσθηση ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα (40%), καθώς ο Μακρόν προηγείται πολύ από τους αντιπάλους του στις δημοσκοπήσεις.

Στο ίδιο πνεύμα, εκτενές ρεπορτάζ του περιοδικού LE POINT με τίτλο "Μπορούν ακόμα να αναστατώσουν τις εκλογές", επισημαίνει ότι οι Γάλλοι που θα απέχουν από τις εκλογές ενδέχεται να διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα μεταξύ των Λεπέν, Μελανσόν και Ζεμούρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ