7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Γαλλία: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι περίπλοκο και προχωρά αργά

Γαλλία: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι περίπλοκο και προχωρά αργά

Η Γαλλία κάλεσε την ΕΕ να ξεπεράσει τα διάφορα εμπόδια για να διασφαλίσει την ταχύτερη εκταμίευση των 750 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης στα κράτη μέλη, καθώς όπως είπε η πανδημία του κορονοϊού θα απαιτήσει επαναξιολόγηση των δημοσιονομικών περιορισμών της ευρωζώνης.

Την άποψη αυτή εξέφρασε, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο ΛεΜερ μιλώντας στην εφημερίδα Financial Times, «βλέπω ότι υπάρχουν εμπόδια και πως όλο αυτό είναι πολύ αργό, πως χρειάζεται να επιταχύνουμε και πως αν θέλουμε να βγούμε από την οικονομική κρίση στην καλύτερη κατάσταση, τα ευρωπαϊκά κονδύλια πρέπει να φτάσουν όσο το δυνατόν συντομότερα».

Αναφερόμενος στις γαλλο-γερμανικές διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην ιστορική απόφαση της ΕΕ για δημιουργία κοινού χρέους που θα χορηγηθεί ως επιχορήγηση σε κράτη μέλη οι οικονομίες των οποίων έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία, πρόσθεσε πως «δεν ξοδέψαμε όλο αυτό το πολιτικό κεφάλαιο για να καθυστερήσουμε για τεχνοκρατικούς λόγους… είναι πολύ αργή και πολύ περίπλοκη διαδικασία. Πρέπει να επιταχύνουμε», είπε.