ΓΔ: 924,56 -1,27 (-0,14 %)

Τζίρος: 17,31 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 924,56 -1,27 (-0,14 %)

Τζίρος: 17,31 εκατ. €   RT

Γαλλία: Προτροπή στους πολίτες να βάλουν όρια στη μετά lockdown «ευφορία»

Γαλλία: Προτροπή στους πολίτες να βάλουν όρια στη μετά lockdown «ευφορία»
APimages

Γάλλοι αξιωματούχοι προέτρεψαν τους πολίτες να μην χαλαρώνουν την προσοχή τους έναντι της Covid-19, αφότου ορισμένοι ανταποκρίθηκαν στη χαλάρωση των περιορισμών οργανώνοντας πάρτι στους δρόμους, αργά τη νύχτα.

Από χθες, τα καφέ και τα εστιατόρια επιτρέπεται να εξυπηρετούν πελάτες στους εξωτερικούς χώρους και η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 21.00 το βράδυ.

Στην πόλη Ρεν, σε απόσταση 350 χιλιομέτρων δυτικά του Παρισιού, ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων χόρευε γύρω από μια φωτιά, σε κεντρική πλατεία, μετά τις 21.00 χθες το βράδυ και την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αστυνομικοί με ειδικό εξοπλισμό καταστολής κινήθηκαν για να διαλύσουν το πλήθος, σύμφωνα με τη γαλλική δημόσια τηλεόραση.

Σε έναν δρόμο στο Παρίσι, γεμάτο με καφετέριες, πολυπληθείς ομάδες ανθρώπων παρέμειναν καθισμένες στα τραπεζάκια, σιγοπίνοντας το ποτό τους, μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, απτόητοι παρά τις αστυνομικές περιπολίες.

Στην πόλη Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία, πλήθη νέων ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων χωρίς μάσκες, έπιναν και χόρευαν στην κεντρική πλατεία, έως τουλάχιστον τις 11 το βράδυ χθες, όπως μετέδωσε το γαλλικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Αντιδρώντας σε αυτές τις σκηνές, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ προέτρεψε τους πολίτες να επιδεικνύουν συλλογική πειθαρχία και να σέβονται τους κανόνες που παραμένουν σε ισχύ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ