Γαλλία: Νέα ραγδαία αύξηση των θανάτων - 365 υπέκυψαν σε ένα 24ωρο

Γαλλία: Νέα ραγδαία αύξηση των θανάτων - 365 υπέκυψαν σε ένα 24ωρο

Η Γαλλία καταγράφει 1.696 θανάτους στα νοσοκομεία της χώρας από την έναρξη της επιδημίας Covid-19, καθώς το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν 365 νέοι θάνατοι, σύμφωνα με ανακοίνωση των γαλλικών υγειονομικών αρχών, συνιστώντας μια ημερήσια αύξηση 27% των θυμάτων σε σχέση με χθες, ενώ η χώρα διάγει την δεύτερη εβδομάδα απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής στον τομέα της Υγείας, ο Ζερόμ Σολομόν ανέφερε πως ο αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε σε 29.155 στο σύνολο, μια αύξηση 16% μέσα σε μια μέρα.

Παράλληλα ανέφερε πως 3.375 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση με μηχανική υποστήριξη αναπνοής, μια αύξηση 19% σε σύγκριση με χθες, που σημαίνει πως σχεδόν τα μισά από τα 8.000 κρεβάτια στη χώρα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αναπνευστήρες, είναι κατειλημμένα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, μεταξύ των θυμάτων του τελευταίου 24ώρου συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά και ένα ανήλικο άτομο, μια 16χρονη κοπέλα από την περιοχή του Παρισιού.

Σημειώνεται πως ο καθημερινός επίσημος απολογισμός των Αρχών στην Γαλλία καταμετρά μόνο τους θανάτους σε νοσοκομεία, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες αναφέρουν πως σύντομα θα δύνανται να συλλέγουν στοιχεία από θανάτους που καταγράφηκαν σε γηροκομεία, κάτι είναι πιθανόν να αυξήσει σημαντικά τους επιβεβαιωμένους θανάτους εξαιτίας του νέου κορονοϊού.