7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Γαλλία: Με ποιούς όρους ανοίγουν τα νυχτερινά μαγαζιά

Γαλλία: Με ποιούς όρους ανοίγουν τα νυχτερινά μαγαζιά
AP Photo/Luca Bruno

Οι οπαδοί της νυχτερινής ζωής σε όλη τη Γαλλία θα μπορούν για άλλη μια φορά να συγκεντρωθούν σε κλαμπ από την Παρασκευή, αν και υπάρχουν σαφείς περιορισμοί για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει μια δόση του εμβολίου.

Συγκεκριμένα, η χωρητικότητα παραμένει περιορισμένη στο 75% και οι πελάτες απαιτείται να διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημερών ή αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR ή rapid test τουλάχιστον 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης με Covid σε διάστημα από 6 μήνες έως 15 ημέρες πριν. Για την είσοδο, οι πελάτες θα πρέπει . Παράλληλα υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, αλλά δεν είναι υποχρεωτική για τους πελάτες.

«Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί και, αν χρειασθεί, να κάνουμε βήματα πίσω διότι τα πράγματα θα εξελιχθούν άσχημα, θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν στην France Inter.

Αυτό έχει κάνει πολλούς συλλόγους απρόθυμους να ανοίξουν, αφού μόνο το 21% των ατόμων ηλικίας 18 έως 29 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως με δύο δόσεις.  «Δεν πρόκειται για την επαναλειτουργία των νυκτερινών κλαμπ, πρόκειται για την επαναλειτουργία του 30% των ντισκοτέκ, διότι το 70% δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρωτόκολλο γιατί είναι αυστηρό», δήλωσε επαγγελματίας του τομέα.