8ος χρόνος, ημέρα 2477η
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Γαλλία: Ένοπλος κρατά ομήρους σε τράπεζα στην Χάβρη

Γαλλία: Ένοπλος κρατά ομήρους σε τράπεζα στην Χάβρη

Μια κατάσταση ομηρείας είναι σε εξέλιξη μέσα σε υποκατάστημα τράπεζας στη Χάβρη, με τον 34χρονο δράστη να κρατάει τρεις ομήρους, αφού αρχικά άφησε ελεύθερους δύο από τους έξι που κρατούσε, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ο τρίτος διέφυγε ή αν τον απελευθέρωσε και αυτόν.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και καλεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν στη Λεωφόρο Στρασβούργου, στο κέντρο της πόλης.

Ο άνδρας που κρατάει ομήρους σε μια τράπεζα στη Χάβρη της βόρεις Γαλλίας είναι 34 ετών, οπλοφορεί και είναι γνωστό ότι πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στα γαλλικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δύο υψηλόβαθμα στελέχη του σωματείου των αστυνομικών υπαλλήλων, ο34χρονος πιστεύεται ότι έχει ισλαμιστικούς δεσμούς, ωστόσο αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Το ένα από αυτά τα στελέχη είπε ότι ο 34χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία και βρισκόταν στη λίστα των υπό παρακολούθηση υπόπτων. «Τον ταυτοποιήσαμε. Είναι στη λίστα επιτήρησης. Γνωρίζουμε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και ότι πάσχει από σοβαρό ψυχιατρικό νόσημα», είπε ο Ιβ Λεφέμπρ, ο επικεφαλής του αστυνομικού συνδικάτου SGP, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Άλλη πηγή της αστυνομίας είπε ότι ο ένοπλος στηρίζει τον παλαιστινιακό αγώνα και θέλει να καταγγείλει τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στην Παλαιστίνη.

AP Photo/Franck Lallemand