Γαλλία: Εχθρικές και απαράδεκτες οι ενέργειες της Τουρκίας στην Λιβύη

Γαλλία: Εχθρικές και απαράδεκτες οι ενέργειες της Τουρκίας στην Λιβύη

Τις συστηματικές παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη εκ μέρους της Τουρκίας κατήγγειλε η Γαλλία στο ΝΑΤΟ, η οποία νωρίτερα σήμερα είχε στρέψει τα «πυρά» της εναντίον της Συμμαχίας για την επιθετικότητα της Άγκυρας.

Το βασικό εμπόδιο στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη βρίσκεται σήμερα στις συστηματικές παραβιάσεις του εμπάργκο για τα όπλα του ΟΗΕ, κυρίως εκ μέρους της Τουρκίας, παρά τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στο Βερολίνο στις αρχές του έτους, δήλωσε σήμερα η

Ειδικότερα, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Άμυνας, Ανιές φον ντερ Μιλ, δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία δεν επιλέγει τη μια πλευρά ή την άλλη στη Λιβύη και δήλωνε πάντα ότι δεν θα υπάρξει στρατιωτική λύση σε αυτή τη σύγκρουση. Η Γαλλία εργάστηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ώστε να επιτευχθεί γρήγορα εκεχειρία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και εντός του πλαισίου που ορίστηκε στο Βερολίνο».

Συνεχίζοντας, η γαλλίδα αξιωματούχος, τόνισε ότι «η υποστήριξη που παρέχεται από την Τουρκία στη συνέχιση της επίθεσης της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας αντιτίθεται πλήρως στις προσπάθειες για την επίτευξη άμεσης εκεχειρίας στις οποίες μετέχουμε. Αυτή η υποστήριξη συνδυάζεται με εχθρικές και απαράδεκτες συμπεριφορές των ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, αποσκοπώντας στην παρεμπόδιση των προσπαθειών της εφαρμογής του εμπάργκο για τα όπλα του ΟΗΕ».

«Αυτές οι συμπεριφορές όπως και κάθε ξένη ανάμιξη στη σύγκρουση στη Λιβύη πρέπει να σταματήσουν», τόνισε καταλήγοντας η εκπρόσωπος της γαλλικής διπλωματίας.

(AP Photo/Eyal Warshavsky)