7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Γαϊτάνης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας

Γαϊτάνης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας
Eurokinissi

Για τα ζητήματα που αφορούν τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού καθώς και για τις προοπτικές της oικονομίας, μίλησε ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στο ραδιόφωνο Κανάλι 1 90,4 και στο δημοσιογράφο Β. Ταλαμάγκα.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και κατά συνέπεια όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στοχεύουν ώστε λιγότεροι συμπολίτες μας να εκτεθούν στον κορονοϊο. Ενώ συμπλήρωσε ότι το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να νικήσουμε την πανδημία είναι ο εμβολιασμός.
 
Παράλληλα επισήμανε ότι όπου παρατηρούνται περιοχές που τα μέτρα δεν τηρούνται, εκεί λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα, όπως συνέβη στη Μύκονο για τη διασκέδαση. Όμως διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για τιμωρητικό μέτρο, αλλά για μέτρο που απαιτείται για να ελεγχθεί η πανδημία.

«Η διαχείριση της πανδημίας είναι δυναμική κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν θα απαιτούνται τα βήματα που ενδεχομένως χρειάζεται να κάνουμε προς τα πίσω, όταν θα εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Πραγματικότητα το Ταμείο Ανάκαμψης
 
Σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας, υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικές και αυτό αποτυπώνεται ήδη σε όλους τους δείκτες. Υπογράμμισε δε πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια πραγματικότητα πλέον με αρκετά κεφάλαια να μοχλεύσουν την οικονομία, να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να αυξήσουν το ΑΕΠ. Παράλληλα υπενθύμισε ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση διέθεσε μεγάλο πακέτο στήριξης, ύψους 41 δισ. ευρώ για να στηρίξει την κοινωνία από τις συνέπειες της πανδημίας.
 
Κατέληξε λέγοντας ότι είναι αισιόδοξος για το μέλλον και εξήγησε ότι στη χώρα μας μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα. Και έφερε ως παράδειγμα τη μεγάλη ζήτηση θέσεων για το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό προγράμματος με δίδακτρα στη ιατρική σχολή του ΑΠΘ. Το γεγονός αυτό σημείωσε, συνεπάγεται πολλά οφέλη τόσο σε οικονομικό, όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο.