8ος χρόνος, ημέρα 2397η
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Γαϊτάνης: Οι επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη προσβάλλουν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία

Γαϊτάνης: Οι επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη προσβάλλουν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία
Φωτογραφία αρχείου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του Kontra, όπου σχολίασε την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στη δικαιοσύνη καθώς και τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας.

Σε σχέση με τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Novartis και τις επιθέσεις του Α. Τσίπρα και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαιοσύνη, ο Τ. Γαϊτάνης αναρωτήθηκε αν στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη και χειραγωγείται από τους πολιτικούς. Αν το πιστεύουν, θα πρέπει να το πουν ευθέως, τόνισε ο Τ. Γαϊτάνης και πρέπει να καταθέσουν αποδείξεις, διαφορετικά αυτό που κάνουν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, προσβάλει τους θεσμούς και στρέφεται κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος. «Χρησιμοποιούν τέτοιου είδους ξεπερασμένα ρητορικά σχήματα για να δικαιολογηθούν για την πολιτική τους καθίζηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας επισήμανε ότι ο εμβολιασμός είναι το όπλο που έχουμε. Ειδικότερα σημείωσε πως η υποχρεωτικότητα στους πολίτες άνω των 60 έφερε αποτελέσματα, καθώς σήμερα το 90% αυτής της ηλικιακής ομάδας είναι εμβολιασμένο. Συνεπώς, είναι επιτυχημένη η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στο συγκεκριμένο μέτρο, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τη διακοπή των εφημεριών στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υποστήριξε ότι είναι αδήριτη η ανάγκη να ενισχυθεί ο εμβολιασμός στα παιδιά. Συμπλήρωσε, δε, πως αποφασίστηκε η ενίσχυση των εμβολιαστικών γραμμών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς στα άλλα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής δεν υπάρχουν επιπλέον δυνατότητες για ενίσχυση των εμβολιαστικών γραμμών. Συνεπώς, σημείωσε, πως πρόκειται για μια μικρή τροποποίηση των εφημεριών για μερικές εβδομάδες και μετά το νοσοκομείο θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία.