7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Γαϊτάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει και πάλι

Γαϊτάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει και πάλι

«Ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει μια υπερβατική επιλογή που στις όποιες πολιτικές αποφάσεις λάμβανε, δε θα χρεωνόταν κομματικά κίνητρα. Αυτή την προσπάθεια ο κ. Τσίπρας την τορπίλισε, τη δίχασε και τη χαρακτήρισε με εκφράσεις του '50 και του '60, δείχνοντας σε όλη την Ελλάδα ότι δεν εννοεί αυτά που λέει περί συναίνεσης», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης.
 
Σχολιάζοντας τη στάση του κ. Αποστολάκη ο Τ. Γαϊτάνης επισήμανε πως τη Δευτέρα το βράδυ είχε αποδεχθεί την συμμετοχή του στην κυβέρνηση, ύστερα από την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό.

«Το γεγονός της επικοινωνίας του με την Προεδρία της Δημοκρατίας για τα διαδικαστικά της ορκωμοσίας, μετά την επίσημη ανακοίνωση, φανερώνει το γεγονός της αποδοχής. Τελικά υπό την πίεση των ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και αναίρεσε την απόφασή του. Σε καμία περίπτωση όμως δεν παγιδεύτηκε, αλλά συναίνεσε και μετά πήρε το λόγο του πίσω», επισήμανε.
 
Παράλληλα, σημείωσε πως στόχος του ανασχηματισμού ήταν να προωθηθεί στην επόμενη μέρα το κυβερνητικό έργο σε δύο τομείς, την υγεία και την πολιτική προστασία.

Όπως ανέφερε, ο πρωθυπουργός επέλεξε να κρατήσει απαράλλακτο τον κορμό της κυβέρνησης που επιτυχημένα έχει πορευτεί δύο χρόνια, ώστε να μην υπάρχει ασυνέχεια στο κυβερνητικό έργο. «Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις και έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς σημαντικές κρίσεις», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.