Γ. Πατούλης: Συνεργασία για την περιβαλλοντική αναβάθμιση

Γ. Πατούλης: Συνεργασία για την περιβαλλοντική αναβάθμιση

Ευκαιρία να αναδειχθεί η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας ως βασική μας προτεραιότητα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Πατούλης τόνισε πως «η ανακύκλωση και η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων θα έπρεπε διαχρονικά να είναι ψηλά στην ατζέντα των αρμοδίων φορέων». «Δυστυχώς όμως δεν το είδαμε να συμβαίνει στην πράξη τα προηγούμενα χρόνια», επισήμανε για να προσθέσει: «Είναι υποχρέωση όλων μας να προστατέψουμε το περιβάλλον και να διασφαλίσουμε ότι οι νέες γενιές θα ζήσουν σ' ένα καλύτερο πλανήτη».

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως τοπική Αυτοδιοίκηση και κεντρική Διοίκηση οφείλουν να συνεργαστούν προκειμένου να επιτευχθεί η περιβαλλοντική αναβάθμιση.

«Αυτό όμως για να συμβεί θα πρέπει να υλοποιηθούν έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας τόσο για το περιβάλλον, όσο και για το ενεργειακό ισοζύγιο», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.

«Ως ΚΕΔΕ», κατέληξε ο κ. Πατούλης, «έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και έχουμε αποδείξει έμπρακτα, με αποφάσεις που έχουμε λάβει μέσω θεματικών συνεδρίων και με νομοθετικές προτάσεις που έχουμε καταθέσει, ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί και οφείλει να έχει λόγο και ρόλο στις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος».