Γ. Κουμουτσάκος για Άδ. Γεωργιάδη: Ήταν μια λάθος δήλωση

"Ηταν μια λάθος δήλωση" η δήλωση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη για την Αριστερά, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9FM".

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι επιλέγει την πόλωση και τον διχασμό, διότι είναι η μόνη οδός διαφυγής που έχει, μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδα. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απευθυνθεί η Ν.Δ. σε δυνάμεις της κεντροαριστεράς μετά τις εκλογές, είπε ότι κακώς δεν είχε ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και επέμεινε στην πρόταση για απόσυρση του νόμου Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες ανεξάρτητα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

"Προφανώς ήταν μια λάθος δήλωση. Γι αυτό και ο κ. Γεωργιάδης την ανασκεύασε χθες στη Βουλή. Από εκεί και πέρα όμως πάμε στην πολιτική ουσία του θέματος. Η θέση του κόμματος εκφράζεται από τον πρόεδρό του και χθες, επισκεπτόμενος την Ελευσίνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε και σχεδόν είναι τα λόγια του ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δεξιάς, κέντρου και αριστεράς αλλά μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας από τη μία πλευρά και λαϊκισμού και ψέματος από την άλλη", απάντησε ο κ. Κουμουτσάκος σε ερώτηση για τη δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την Αριστερά και πρόσθεσε: "Να λοιπόν το στίγμα, το ιδεολογικό αλλά και αυτό το ιδεολογικό στίγμα που εξέπεμψε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε να επιβεβαιώσει αυτά που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη όπως την κληροδότησε στις επόμενες γενεές Νεοδημοκρατών ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπου λέει ότι η Ν.Δ. υπηρετεί πάντα τα αληθινά συμφέροντα του έθνους που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου, της Αριστεράς. Θυμίζω άλλωστε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σε μια ιστορική απόφαση νομιμοποίησε τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αυτή είναι η ιδεολογική φυσιογνωμία της ΝΔ και σας εξήγησα ότι οι δηλώσεις Γεωργιάδη ήταν μια λάθος δήλωση γι αυτό άλλωστε ο ίδιος ανασκεύασε μέσα στο κοινοβούλιο".

Ο κ. Κουμουτσάκος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: "O κ. πρωθυπουργός κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια διότι η ένταση, η ευτέλεια των λόγων, ο πολωτικός λόγος και ο διχαστικός λόγος κυριάρχησε στην ομιλία του στην πρόσφατη κομματική εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι λογικό να συμβαίνει αυτό διότι είναι η μόνη οδός διαφυγής από τα συσσωρευμένα μεγάλα αδιέξοδα σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα: στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, στη λειτουργία των θεσμών, στο προσφυγικό - βλέπουμε τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Μόρια - και μπροστά σε αυτόν τον εγκλωβισμό στα προβλήματα που συνεχώς μεγαλώνουν και μένουν άλυτα και προσθέτονται διαρκώς και άλλα, η μόνη οδός διαφυγής είναι η πόλωση, ο διχασμός και η ένταση του πολιτικού λόγου σε σημείο ευτέλειας. Ας μην αναζητά ο κ. Πρωθυπουργός αλλού αυτά τα οποία ο ίδιος κάνει".

Ως προς το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για άμεση προσφυγή σε εκλογές επισήμανε: "Η Ν.Δ. μίλησε για εκλογές όχι γιατί έχει κάποια σφοδρή επιθυμία να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη διακυβέρνηση αλλά γιατί θεωρεί ότι είναι δημοκρατικό της καθήκον και υποχρέωσή της να πει ότι καθώς βλέπουμε τη χώρα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα σε αυτή τη διαπίστωση που δεν είναι μόνο δική μας αλλά και διαπίστωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών που δηλώνουν βαθιά απαισιόδοξοι για την κατάσταση τη σημερινή αλλά και για το μέλλον της χώρας, το δικό τους, της δουλειάς τους, των οικογενειών τους για όλα".

Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες ανέφερε ότι "έχουμε δύο πιθανότητες: Ή θα κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος και ο κ. Παππάς πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση στην οποία έφερε τον εαυτό του και την κυβέρνησή του ή θα κριθεί συνταγματικός. Αλλά με δεδομένη τη δική μας άποψη, ότι αυτός ο νόμος στην ουσία του παρουσιάζει προβλήματα δημοκρατίας, μια νέα πλειοψηφία, όπως συμβαίνει στις δημοκρατίες, αλλάζει τους νόμους, ακυρώνει νόμους, τροποποιεί νόμους. Λέμε, λοιπόν, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, εμείς πιστεύουμε ότι αυτός ο νόμος πρέπει να αποσυρθεί". Παρατήρησε επίσης ότι "κακώς" δεν είχε γίνει η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου όλα αυτά τα χρόνια.

Σε ερώτηση αν η Ν.Δ. είναι έτοιμη να κυβερνήσει, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε: "Ότι θα παραλάβουμε μια οικονομική έρημο, μια θεσμική νοσηρή κατάσταση, μέτωπα ανοιχτά στα εθνικά θέματα και ακόμη μια προβληματική κατάσταση στο προσφυγικό, αυτό είναι δεδομένο, αλλά η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει έχει και το πρόγραμμα και τις προτάσεις και τα πρόσωπα αλλά κυρίως έχει τη στάση ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Τι εννοώ με αυτό; ότι δεν θα αναπαράγουμε τη νοσηρή πολιτική διάψευσης ελπίδων και προσδοκιών διότι ο λαός δεν αντέχει άλλο. Γι αυτό για μας το πρόταγμα της αλήθειας δεν είναι ένας φορέας προπαγανδιστικού λόγου είναι κάτι το οποίο πιστεύουμε. Το ψεύδος του προηγούμενου καιρού οδήγησε στην απελπισία. Η ελπίδα θα έρθει μέσα από την αλήθεια όσο δύσκολη και αν είναι αυτή".

Σε ερώτηση σε ποιους χώρους και σε ποια πρόσωπα θα απευθυνθεί μετεκλογικά η Ν.Δ. δεν απέκλεισε τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς κι επισήμανε: "Μπορώ να ονομάσω κόμματα, αλλά σε μια κατάσταση συναγερμική -γιατί η χώρα πρέπει να βγει από την κρίση πια δεν αντέχει άλλο ούτε η κοινωνία ούτε η χώρα- θα απευθυνθείς και σε ανθρώπους και σε κόμματα και σε χώρους που έχουν μια σαφή τοποθέτηση απέναντι στα πράγματα. Μου λέτε να ονομάσω· ναι, βεβαίως και ο χώρος της ευρείας κεντροαριστεράς, της δημοκρατικής και ευρωπαϊκής στο πέρασμα των χρόνων και μεταρρυθμιστικής είναι μια μεγάλη δεξαμενή στήριξης πολιτικής και δυνάμεων. Δεν αποκλείουμε λοιπόν να απευθυνθούμε σε αυτές τις δυνάμεις γιατί πάνω από όλα είναι η παραδοχή ότι δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ