Τρίτη 3 Μαρτίου 2020, 15:10

-A +A

Γ. Κουμουτσάκος: Ενημέρωσε τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για την κρίση στον Έβρο

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020, 15:10
Γ. Κουμουτσάκος: Ενημέρωσε τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για την κρίση στον Έβρο
-A +A

Ολοκλήρωσε σήμερα τις τηλεφωνικές επαφές με Έλληνες Ευρωβουλευτές των κομμάτων που εκπροσωπούνται και στη Βουλή των Ελλήνων ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της διεθνοποίησης της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα σύνορά της και κατόπιν σχετικών οδηγιών του Πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο κ. Κουμουτσάκος τους ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εξαιτίας των νέων, καθοδηγούμενων από την Τουρκία, μεταναστευτικών ροών και της εκμετάλλευσης απελπισμένων ανθρώπων για την άσκηση εκβιασμού στην Ευρώπη και την επίτευξη γεωστρατηγικών στόχων.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε αναλυτικά στους Έλληνες Ευρωβουλευτές τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η τουρκική προκλητικότητα στην ελληνοτουρκική μεθοριακή ζώνη στον ποταμό Έβρο. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη άμεσης ευαισθητοποίησης των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την ανάγκη παροχής αλληλεγγύης προς τη χώρα μας κατά την προσπάθεια προστασίας των εθνικών και ταυτόχρονα ευρωπαϊκών συνόρων.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, το συμπέρασμα που προέκυψε από τις συνομιλίες είναι ότι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές, στο πλαίσιο των πολιτικών θέσεών των κομμάτων τους, θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα