Γ. Φλωρίδης: Η παράσταση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με sold out

Γ. Φλωρίδης: Η παράσταση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με sold out

Τις αντιφάσεις στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, για την Χρυσή Αυγή και το «στοπ από το Μαξίμου» στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επί πρωθυπουργίας Αντ. Σαμαρά, καταδεικνύει με ανάρτησή του ο πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης, σχολιάζοντας ότι «η παράσταση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με SOLD OUT».

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Φλωρίδης «υπενθυμίζει» δηλώσεις του κ. Ρουπακιώτη στις 4 Οκτωβρίου 2013, λίγες ημέρες μετά τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής (σ.σ. 27 Σεπτεμβρίου 2013), για να καταδείξει την αντίφαση στους ισχυρισμούς του κ. Ρουπακιώτη.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Φλωρίδη αναφέρει:

«Αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή. Σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό στις εξελίξεις. Σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι. Από την 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της ΕΕ και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν για τη Χρυσή Αυγή».

Δήλωση στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, του κ. Ρουπακιώτη, πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης (ΔΗΜΑΡ) στην κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ στις 4 Οκτωβρίου 2013.

(Οι συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής είχαν ήδη γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 και ο κ. Ρουπακιώτης «εξηγούσε» γιατί έγιναν.)
----------------
"Ενώ ήμασταν έτοιμοι να τυλίξουμε τη Χρυσή Αυγή, το Μέγαρο Μαξίμου (δηλ. ο Σαμαράς) έβαλε stop".
Δηλώσεις του κ. Ρουπακιώτη (ΔΗΜΑΡ/ΣΥΡΙΖΑ πλέον), χθες 12 Οκτωβρίου 2020 στο OPEN TV.
---------------------------------------------------------
Άπαιχτοι ! Έκλεισαν τα θέατρα λόγω κορωνοϊού, αλλά η παράσταση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με SOLD OUT».

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή του συνέντευξη στο Open, o Αντώνης Ρουπακιώτης δήλωσε: «Η Χρυσή Αυγή αλώνιζε. Κι ενώ ήμασταν ένα βήμα πριν να την τυλίξουμε... stop από Μαξίμου... δεν περνά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. (επί Σαμαρά). Ανέλαβαν το νομοσχέδιο ο Μπαλτάκος και ο Σταμάτης. Τελικά, ψηφίστηκε το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί ο Φύσσας. 1/1/2014 θα αναλάμβανε την προεδρία της ΕΕ η Ελλάδα... Πώς θα πήγαινε χωρίς αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και με Χρυσή Αυγή; Αν είχε τελειώσει νωρίτερα το αντιρατσιστικό».