Γ. Βρούτσης: «Κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους»

Γ. Βρούτσης: «Κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους»

Από το απόγευμα της Παρασκευής θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται τα 800 ευρώ σε εργαζόμενους που είναι σε αναστολή εργασίας σε κλειστές επιχειρήσεις από το μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επιπλέον σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε έχουν δοθεί 251,668 ευρώ σε 445.000 δικαιούχους και συνολικά 409,99 εκατομμύρια ευρώ σε 674.000 δικαιούχους μόνο το μήνα Νοέμβριο. Αποσαφήνισε ότι 14.736 εργαζόμενοι που ισχυρίστηκαν ότι δεν πήραν τα χρήματα που δικαιούταν είχαν δίκιο διότι είχαν υποβάλλει  αιτήσεις αλλά με λανθασμένα δικαιολογητικά.

Τα λάθη διορθώθηκαν από λογιστές και έτσι θα καταβληθούν τα χρήματά τους ενώ όσοι δεν πρόλαβαν τις διορθώσεις το σύστημα της Εργάνη θα παραμείνει ανοιχτό ώστε να έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων.

Επίσης έχει προκληθεί μία δυσλειτουργία λόγω του γεγονότος ότι 1.602 εργαζόμενοι εμφανίζονται ταυτόχρονα με πολλαπλή απασχόληση, πλήρη και μερική και έτσι πρέπει να γίνει επανέλεγχος και διασταύρωση στοιχείων. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες  θα καταβληθούν τα χρήματά τους εντός του μήνα Δεκεμβρίου.

Ο κ. Βρούτσης απαντώντας σε επερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ του νομού Ηρακλείου κ. Συντυχάκη Εμμανουήλ για τη δυσκολία επιβίωσης εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού και στα τοπικά αεροδρόμια, απάντησε ότι συνολικά για την Κρήτη έχουν δοθεί 155 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη  έχουν δοθεί επιστροφές φόρων ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Βρούτσης από την αρχή της πανδημίας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί έχουν διατεθεί 2,5 δισ. ευρώ μόνο από το υπουργείο εργασίας χωρίς να συνυπολογιστούν τα επιδόματα του υπουργείου οικονομικών.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων δέχτηκε ερώτηση από το βουλευτή Β2 Δυτικού τομέα Αθηνών του Μέρα 25