Γ. Βαρουφάκης: «Όλες οι επαναστάσεις έγιναν από πλούσιους»

Γ. Βαρουφάκης: «Όλες οι επαναστάσεις έγιναν από πλούσιους»

«Και ο Ένγκελς...εργοστασιάρχης ήταν. 'Ολες οι Επαναστάσεις έγιναν από ανθρώπους που είχαν χρήματα και αντέδρασαν σε μια κατάσταση», απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκη  στα πυρά που δέχτηκε από στελέχη του ΜεΡΑ25 που με επιστολή που έδωσαν στην δημοσιότητα  τον κατήγγειλαν για οικογενειοκρατία αλλά και για επίδειξη πλούτου  από την σύζυγό του Δανάη.   

«Αυτή η επιστολή, δεν ξέρω εάν έτυχε, δημοσιεύθηκε την ημέρα που ψηφίζαμε το νέο καταστατικό του Μέρα25, που ψηφίστηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία από όλα τα μέλη μας πανευρωπαϊκά και εάν διαβάσετε το καταστατικό, θα συμφωνήσετε ότι δεν υπάρχει πιο αμεσοδημοκρατικό καταστατικό, που καθιστά το Μέρα25 διαφορετικό από τα άλλα κόμματα», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο ΑΝΤ1.

Εκανε αναφορά στην κλήρωση μεγάλης μερίδας των συνέδρων, καθώς και την ευχέρεια με 50%+1 ψήφους να μπορεί να εκδιωχθεί ο καθένας από όποια θέση κατέχει, ακόμη και ο ίδιος.

Κληθείς να σχολιάσει τα σχόλια που δέχθηκε για τη φωτογραφία με την σύζυγό του σε αμάξι κάμπριο είπε: «δεν είμαι της άποψης ότι ο Αριστερός πρέπει να είναι μίζερος», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέροντας ακόμη ότι «όλες οι Επαναστάσεις έγιναν από ανθρώπους που είχαν χρήματα και αντέδρασαν σε μια κατάσταση» και προσθέτοντας ότι «και ο Ενγκελς… εργοστασιάρχης ήταν».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν κάμψη των ποσοστών του κόμματος του, ο  κ. Βαρουφάκης είπε ότι «και πριν από τις εκλογές καμία δημοσκόπηση δεν έδινε στο κόμμα του ποσοστό άνω του 3%, όμως το Μέρα25 μπήκε στην Βουλή».