FT: Η Saudi Aramco εκδίδει διεθνή ομόλογα για επιτύχει τον στόχο μερίσματος

FT: Η Saudi Aramco εκδίδει διεθνή ομόλογα για επιτύχει τον στόχο μερίσματος

Η Saudi Aramco αναμένεται να εκδώσει δισεκατομμύρια δολάρια σε διεθνή ομόλογα για να ενισχύσει τον ισολογισμό της και να επιτύχει τον στόχο μερίσματος των 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η πανδημία επιφέρει χτύπημα στα κέρδη της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times ήδη έχουν οργανωθεί κλήσεις επενδυτών, καθώς η κρατική εταιρεία ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας θα εκδώσει ομόλογα με διάρκεια μεταξύ τριών και 30 ετών.

Επιπρόσθετα, οι τράπεζές Citi, Goldman Sachs International, HSBC, J.P. Morgan, Morgan Stanley και NCB Capital θα είναι οι ασφαλιστές, σύμφωνα με δήλωση του χρηματιστήριο Tadawul στο Ριάντ.

Η εταιρεία παρά την πτώση 44,6% που σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της, δήλωσε ότι θα διανείμει μέρισμα ύψους 18,75 δισ. δολαρίων για το γ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με το σχέδιό της να καταβάλει βασικό μέρισμα ποσού 75 δισ. δολαρίων για το 2020.

Τα μερίσματα από την κορυφαία εταιρεία παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, η οποία εισήλθε στο χρηματιστήριο πέρυσι, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη προσπάθεια της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας να διαχειριστεί το δημοσιονομικό της έλλειμμα.