FT: Αύξηση των κρατήσεων Airbnb σε Ολλανδία - Δανία παρά τις περικοπές

FT: Αύξηση των κρατήσεων Airbnb σε Ολλανδία - Δανία παρά τις περικοπές

Παρότι ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι ανακοίνωσε χθες την απόλυση του 25% των περίπου 7.500 εργαζομένων παγκοσμίως, η εταιρεία αναφέρει μια σχετική αύξηση της ζήτησης σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

Μιλώντας στην εφημερίδα Financial Times, ο Τσετσκι ανέφερε πως «στη Δανία και την Ολλανδία υπάρχει αύξηση της ζήτησης 25%, πολύ μεγαλύτερη από ό,τι είχαμε προβλέψει πριν δύο εβδομάδες. Είναι νωρίς να σας πω που οφείλεται, αλλά είναι θετικό».

Παράλληλα, υπήρξε άνοδος της εσωτερικής ζήτησης σε χώρες όπως η Αυστρία, η Σουηδία και η Νορβηγία, χωρίς όμως η εταιρεία να μπορεί να κάνει ακόμα ποιοτική ανάλυση των χαρακτηριστικών αυτών.

Η Airbnb μάλιστα είδε αύξηση και στην κινεζική αγορά, όπου υπήρξε άνοδος της ζήτησης κατά 60% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο.

Η Airbnb, μια εταιρία από τους πρωτοπόρους της συνεργατικής οικονομίας, συγκέντρωσε στις αρχές Απριλίου 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να προετοιμαστεί για τη μετά κρίση εποχή. Η εταιρία αποδέσμευσε επίσης στα τέλη Μαρτίου 250 εκατομμύρια δολάρια για να αμβλύνει τις οικονομικές απώλειες των οικοδεσποτών που νοίκιαζαν τα καταλύματά τους μέσω της πλατφόρμας της και που βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα κύμα ακυρώσεων.