Φρένο στην έκθεση υποκειμενικών απόψεων επιχειρεί να βάλει το Μαξίμου

Φρένο στην έκθεση υποκειμενικών απόψεων επιχειρεί να βάλει το Μαξίμου

Η συνεχιζόμενη έκθεση υποκειμενικών απόψεων από ειδικούς και οι εμφανίσεις τους μέσω των οποίων εκφράζονται προκαλώντας, σε ορισμένες περιπτώσεις, σύγχυση στους πολίτες, προβληματίζει την κυβέρνηση, με το Μαξίμου να επιχειρεί να βάλει «φρένο» για μια ακόμη φορά.

«Η έκθεση υποκειμενικών απόψεων που δεν εξυπηρετούν τη συλλογική ανάγκη», ήταν το σαφές μήνυμα που εστάλη προς πάσα κατεύθυνση με αφορμή τη συνεχιζόμενη πολυφωνία που ξεκινά από τοποθετήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο ενός γενικού Lockdown και φτάνει σε εκτιμήσεις για τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς ή των σχολείων. Αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τείνει να μετατραπεί σε ένα είδος προαναγγελιών που πολλές φορές δεν επιβεβαιώνονται. Διαμορφώνουν όμως ένα κλίμα με άμεση επίδραση όχι μόνο στις αντιδράσεις των πολιτών αλλά και στην ψυχολογία τους.

Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί κατ' επανάληψη στο επιτελείο του Μαξίμου, το οποίο έχει πρόσφατα απευθυνθεί και σε στελέχη της κυβέρνησης στέλνοντας ανάλογα μηνύματα περί αυτοσυγκράτησης.

Απαιτείται «υπεύθυνος λόγος» σημειώνεται και γίνεται παραπομπή στην επίσημη θέση που έχει εκφραστεί και σύμφωνα με την οποία οι ειδικοί εξετάζουν τα στοιχειά και τα δεδομένα που αφορούν στην πανδημία και εισηγούνται στην κυβέρνηση η οποία λαμβάνει και τις τελικές αποφάσεις. Αυτές ανακοινώνονται επισήμως από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά κάθε Παρασκευή, εκτός φυσικά αν προκύψει κάποιο έκτακτο γεγονός.

Αυτό που προβληματίζει ακόμη περισσότερο είναι ότι εμφανίζονται και υγειονομικοί που δεν μετέχουν στην επιτροπή των ειδικών και δεν διαθέτουν καν ανάλογη ειδικότητα που παρεμβαίνουν εκφράζοντας πάντα προσωπικές απόψεις αλλά δημιουργώντας την αίσθηση στους πολίτες πως γνωρίζουν σχετικά με αποφάσεις και εξελίξεις.

Η πρόθεση να μπει ένα φρένο σε αυτή την κατάσταση είναι εμφανής και αφορά όλους όσοι εμπλέκονται μέσω παρεμβάσεων στη διαμόρφωση ενός κλίματος σύγχυσης και πολυφωνίας, με τους πολίτες σε αρκετές περιπτώσεις να αγνοούν το επίπεδο ενημέρωσής τους.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται αναγκαίο να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και οι προσωπικές απόψεις να διατυπώνονται, από όσους μετέχουν, στην επιτροπή που συνεδριάζει κατά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διευκολύνεται και η κατάρτιση των απαραίτητων, προς την κυβέρνηση, εισηγήσεων.