7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Freedom Pass: 109.000 αιτήσεις μέσα σε μια μέρα

Freedom Pass: 109.000 αιτήσεις μέσα σε μια μέρα
Eurokinissi

Στις 109.000 έφτασαν οι αιτήσεις για το Freedom Pass από νέους 18-25 ετών που έχουν κάνει τουλάχιστον την μία δόση του εμβολίου, την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «έναν πάρα πολύ ικανοποιητικό αριθμό», καθώς 109.000 από τους 250.000 δικαιούχους υπέβαλαν την αίτησή τους.

Επίσης, υπογράμμισε ότι τα προβλήματα της εφαρμογής του Freedom Pass, σχετικά με τα email που δεν στέλνονταν στους δικαιούχους, έχουν πλέον επιλυθεί.

Όπως επισήμανε, μετά την ανακοίνωση του Freedom Pass στις 28 Ιουνίου, πάνω από 500.000 νέοι προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν, ενώ σχολίασε ότι «πλησιάζουμε το 30% σε αυτή την κατηγορία».

Για τους εμβολιασμούς είπε πως «θέλουμε να διατηρήσουμε αυτόν τον ρυθμό ώστε στα τέλη του Αυγούστου ή τις αρχές του Σεπτέμβρη να βρισκόμαστε κοντά στο 70% που είναι ο στόχος μας».

«Αύριο ξεπερνάμε την χορήγηση 10 εκατ δόσεων εμβολίων στη χώρα μας»  ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον κατ' οίκον εμβολιασμό διευκρίνισε ότι «την αίτηση για κατ’ οίκον εμβολιασμό την κάνει ο ιατρός του ενδιαφερόμενου, όχι ο ίδιος. Θα δικαιολογήσει τις ασθένειες που έχει ο ενδιαφερόμενος και πρέπει να εμβολιαστεί κατ' οίκον. Από εκεί και πέρα έχει δημιουργηθεί μια λίστα ιατρών από την περιοχή του ενδιαφερόμενου, ένας εκ’ των οποίων έρχεται στο σπίτι του».