Φωτιά Φωκίδα: Μηνύματα του 112 για εκκένωση της Ελαίας και Καλλιθέας

Φωτιά Φωκίδα: Μηνύματα του 112 για εκκένωση της Ελαίας και Καλλιθέας

Νεότερο μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην Ελαία Φωκίδας να εκκενώσουν την περιοχή προς Άγιο Σπυρίδωνα και όχι προς Καλλιθέα, όπως αναφερόταν σε προηγούμενο μήνυμα του «112» καθώς η φωτιά εξαπλώνεται και εκκενώνεται και η Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην Καλλιθέα Φωκίδας να εκκενώσουν τώρα προς 'Άγιο Σπυρίδωνα. Το μήνυμα αναφέρει «Αν βρίσκεστε στην Καλλιθέα Φωκίδας εκκενώστε τώρα προς Άγιο Σπυρίδωνα». Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Η πυρκαγιά άρχισε πριν από περίπου μία ώρα σε χαμηλή βλάστηση και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και κινήθηκε απειλητικά στο χωριό Ελαία.

Συγκεκριμένα το προηγούμενο μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην Ελαία Φωκίδας εκκενώστε τώρα προς Καλλιθέα Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Λουκά Καραδήμο, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η πυρκαγιά πέρασε πάρα πολύ κοντά στο χωριό και έκαψε ορισμένα παλιά σπίτια που βρίσκονται εκεί και συνεχίζει να καίει χαμηλή βλάστηση και ελιές αλλά έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για το χωριό».

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από τη Φωκίδα όσο και από την ευρύτερη περιοχή προσπαθώντας να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς Το χωριό Ελαία είναι βόρεια από τα παραλιακά χωριά Γλυφάδα, Σπηλιά, 'Αγιος Σπυρίδων αλλά και το νησί Τριζόνια.