Φιλελεύθερος: Συμμαχία επί Μακρόν

Φιλελεύθερος: Συμμαχία επί Μακρόν

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Συμμαχία επί Μακρόν - Στην Κορσική σφράγισαν το τελεσίγραφο προς την Τουρκία» κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο 12 - 13 Σεπτεμβρίου ο Φιλελεύθερος.

Η ευθεία και ξεκάθαρη στήριξη του Εμανουέλ Μακρόν, όπως αποτυπώθηκε στη συνάντηση µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κορσική, ενισχύει τη θέση της Ελλάδας και δίνει τον τόνο της ευρωπαϊκής αντίδρασης στην απαράδεκτη συµπεριφορά του Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο, καθιστώντας σαφές το τι θα ακολουθήσει αν δεν συμμορφωθεί.

Διαβάστε ακόμη:

- Πιέζει την Ελλάδα, όχι τη σκανδάλη

Ο Ερντογάν φέρεται, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές σε τουρκικά ΜΜΕ, να διέταξε τα τουρκικά πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το «Oruc Reis», «να μην ανοίξουν πρώτα αυτά πυρ...».

Ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως στο αμέσως προσεχές διάστημα η τουρκική στρατηγική θα εστιάσει στο να φέρει σε δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση, επιδιώκοντας την εμπέδωση των διεκδικήσεών της και δοκιμάζοντας ταυτόχρονα τα νεύρα και τα όρια αντοχής της Αθήνας.

 - Ελληνοτουρκικά: Κρύο, ζέστη και απορίες. Ανάλυση του Γιώργου Σεφερτζή.

- Οφέλη και για την Ελλάδα από τη «Συμφωνία του Αβραάμ»

Το σκηνικό που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή μετά τη συμφωνία ανάμεσα σε Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

- Μειώσεις σε εισφορά αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές

Σήμερα ανακοινώνει ο πρωθυπουργός τις ελαφρύνσεις για πολίτες και επιχειρήσεις, που θα περιλαμβάνουν μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Στο τραπέζι και η μείωση του τέλους επιτηδεύματος. Τα 10 δισ. ευρώ του νέου πακέτου στήριξης της απασχόλησης.

- Μόρια: Κλειστό κέντρο στη Λέσβο μετά το ολοκαύτωμα

Η ολοσχερής καταστροφή της δομής λειτουργεί ως ένας θλιβερός καταλύτης εξελίξεων, που φέρνει πιο κοντά από πλευράς Ε.Ε. την ανάληψη πρωτοβουλιών και από πλευράς κυβέρνησης τη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά, τις οποίες είχαν φρενάρει οι τοπικές αντιδράσεις.

- Covid-19: Η μάχη της βελόνας

Πεδίο ανταγωνισμού το «πάγωμα» του εμβολίου της Οξφόρδης. Η διερεύνηση της εκδήλωσης εγκάρσιας μυελίτιδας στον αρχικά υγιή εθελοντή της μελέτης θα δείξει αν επηρεάζονται και τα εμβόλια της ίδιας τεχνολογίας.

- «Στρατοί» έτοιμοι για όλα στους δρόμους των ΗΠΑ

Πενήντα ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές το κλίμα πολώνεται επικίνδυνα στην πολιτική και την κοινωνία, σε μια χώρα στην οποία η οπλοκατοχή και η οπλοχρησία αποτελούν νόμιμο δικαίωμα και όχι αποκλειστικό προνόμιο του κράτους.

- Η «Μουλάν» και το Χόλιγουντ στην υπηρεσία του Πεκίνου!

Η παραγωγή της Disney κράτησε πέντε χρόνια και κόστισε σχεδόν 200 εκατ. δολάρια. Οι επικριτές της ισχυρίζονται ότι «χαϊδεύει» το κινεζικό καθεστώς, σε μια περίοδο που αυτό εμφανίζεται επιθετικό σε όλα τα μέτωπα. Αντιδράσεις σε ΗΠΑ και Χονγκ Κονγκ.

- Συνέντευξη Φερνάρντο Αραμπούρου: Το ψέμα που θρέφει τους φανατικούς

Ο συγγραφέας της χώρας των Βάσκων μιλάει για την πατρίδα του που έγινε σειρά.

- Ο αλγόριθμος που «διαβάζει» το διαδίκτυο

Η Diffbot ανιχνεύει τον παγκόσμιο ιστό ασταμάτητα και αναδημιουργεί νέα γραφήματα γνώσεων κάθε τέσσερις έως πέντε ημέρες. Ως αποτέλεσμα, ο αλγόριθμος της εταιρείας προσθέτει 100 έως 150 εκατομμύρια «οντότητες» γνώσεων κάθε μήνα.

- Πλανήτες με...μαύρο πάγο στην καρδιά

Μια διαφορετική μορφή νερού, ο υπεριοντικός πάγος, ο οποίος δεν λιώνει, είναι καυτός και τέσσερις φορές βαρύτερος από τα παγάκια που έχουμε στην κατάψυξη, είναι πολύ πιθανό να «φωλιάζει» στον πυρήνα του Ουρανού και του Ποσειδώνα.

- Tα καμπανάκια χτυπούν αλλά κανείς δεν τα ακούει

Μειώνεται συνεχώς το ενδιαφέρον του κοινού για το ελληνικό ποδοσφαιρικό προϊόν, αλλά οι ομάδες κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.