Φιλελεύθερος: Ασφυκτικός κλοιός στην πειρατεία του Ερντογάν

Φιλελεύθερος: Ασφυκτικός κλοιός στην πειρατεία του Ερντογάν

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Ασφυκτικός κλοιός στην πειρατεία του Ερντογάν - Τελεσίγραφο από την Ευρώπη, ένα βήμα πριν από τις κυρώσεις» κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο 17 - 18 Οκτωβρίου η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

- Σύνοδος Κορυφής: Και στο βάθος... κυρώσεις

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος με... καταδίκες για τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, στον Εβρο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

- Το Αιγαίο δεν είναι Συρία

Η Τουρκία επιχειρεί να εφαρμόσει την τακτική «μπαίνω, απλώνω το χέρι, δημιουργώ τετελεσμένα και μετά συζητώ», ωστόσο η ψύχραιμη και ταυτόχρονα αποφασιστική στάση της Αθήνας ανατρέπει τα σχέδιά της. Η Αγκυρα ουσιαστικά ζητεί από την Ελλάδα να παραιτηθεί από όλα τα δικαιώματα τα οποία της προσφέρει το Δίκαιο της Θάλασσας, τα οποία ακόμη και εάν στο τέλος δεν της αποδοθούν πλήρως θα μπορεί να τα έχει στο τραπέζι σαν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί.

- Μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες εγκλωβισμένες στο «χαρέμι» του Ερντογάν

Κολοσσοί, όπως η BNP Paribas, η BBVA, η ιταλική UniCredit και η βρετανική HSBC, είναι υπερεκτεθειμένες στην τουρκική οικονομία. Σοβαρές ανησυχίες για τη βύθιση της λίρας τους τελευταίους επτά μήνες.

- Οι κυρώσεις θα γκρεμίσουν τον «σουλτάνο»

Ο Ερντογάν έχει καταφέρει να ανεβάσει πολλές κατηγορίες την Τουρκία και την οικονομία της, όμως εξακολουθεί να μην μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον ευρωπαϊκό «γίγαντα».

Αναλύσεις:

- Δημήτρης Καιρίδης: Η σοβαρότητα, προϋπόθεση αντιμετώπισης της Τουρκίας

- Κώστας Υφαντής: Όλα θα κριθούν στο πεδίο

Διαβάστε ακόμη:

- Μίση και πάθη πριονίζουν την παντοδυναμία του Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Κουμουνδούρου στον αστερισμό της Ζανέτ και των προεδρικών προμάχων, άρχισε τις διαγραφές, την ώρα που φουντώνει η αμφισβήτηση για το πρόσωπο του Τσίπρα. Με αόριστες κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης για... ενδοτισμό έναντι της Τουρκίας, η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να κρύψει την πλήρη απουσία θέσεων για τόσο κρίσιμα εθνικά θέματα.

- Κλείνει η μαύρη σελίδα της Ιστορίας

Η Χρυσή Αυγή στη φυλακή.

- Κορονοϊός: Το δεύτερο κύμα γίνεται τσουνάμι!

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πλέον γεμίζουν με νέους ανθρώπους. Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 6 το πρωί στο Παρίσι και σε ακόμη οκτώ γαλλικές μεγαλουπόλεις! Πρώτο τοπικό lockdown στην Κοζάνη και πρόσθετα μέτρα οικονομικής στήριξης. Πιο μεταδοτικός ο Covid-19 λόγω μετάλλαξης. Ανησυχητικές διαστάσεις από την εξάπλωση της πανδημίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

-Οι «μαυροσκούφηδες» των social media πήραν πάλι το όπλο τους

Οι στρατιές των διαδικτυακών εισαγγελέων, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, ξεχύθηκαν ξανά στη δημόσια σφαίρα. Ζητώντας πιστοποιητικά φρονημάτων και φωνάζοντας πιο δυνατά από ποτέ. Επιβεβαιώνοντας το αξίωμα ότι όσο πιο δυνατά φωνάζεις για τους άλλους, τόσο πιο πιθανό είναι να προσπαθείς να καλύψεις τα δικά σου…

- Θέατρο σκιών στις ΗΠΑ...

Με φθηνά τεχνάσματα, αλλεπάλληλα «τιτιβίσματα», σόου και φιέστες, ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Σχεδόν 10 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν ψηφίσει ώς το βράδυ της περασμένης Δευτέρας -αριθμός ρεκόρ σύμφωνα με τους «Los Angeles Times»-, τη στιγμή που νέα δημοσκόπηση δείχνει τον Μπάιντεν να προηγείται σε έξι κρίσιμες Πολιτείες (Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Φλόριντα και Αριζόνα) και συνολικά με 11 μονάδες σε εθνικό επίπεδο.

- Η τέλεια καταιγίδα για τον Μπορίσοφ - Σε κρίση διαρκείας η Βουλγαρία

Οι (κυβερνητικοί εταίροι) εθνικιστές απαιτούν την άσκηση βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, την ώρα που στη Σόφια οι κατηγορίες για διαφθορά πληθαίνουν και οι διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης συνεχίζονται αμείωτες επί 100 ημέρες! Τι συμβαίνει σε Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία.

- «Σύλλογος μεγάλος», χωρίς οπαδούς!

Πίσω από το «κατηγορητήριο» κατά του Αλαφούζου κρύβεται η εγκατάλειψη της ομάδας από τους φίλους της. Γιατί το... «εμείς θα σε κρατήσουμε Παναθηναϊκέ» έχει ξεχαστεί. Η κυρίαρχη ψευδαίσθηση, ότι αυτό που υπάρχει είναι μεγαλύτερο απ' όσο επιτρέπει η σημερινή πραγματικότητα.

- Άγιον Όρος: Ανοίγει η κιβωτός με τους θησαυρούς

Ψηφιοποιημένα κειμίλια από τις ιερές μονές παρουσιάζονται για πρώτη φορά από το Μέγαρο Μουσικής.

- Όταν η φιλία γίνεται Δούρειος Ιππος

Στο νέο μυθιστόρημα η δημοσιογράφος και συγγραφέας Teresa Driscoll αποδεικνύει, με ανατροπές έως την τελευταία σελίδα, ότι ασυνείδητοι άνθρωποι μπορεί να είναι «λύκοι» με... προβάτου προβιά.