Fast track ανάκαμψη, το κυβερνητικό σχέδιο για την μετά-Covid εποχή

Fast track ανάκαμψη, το κυβερνητικό σχέδιο για την μετά-Covid εποχή

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την μετά-κορονοϊού εποχή και το Μέγαρο Μαξίμου κάνει ήδη τις κινήσεις του προκειμένου να πάρει εγκαίρως τις σωστές θέσεις, στο νέο τοπίο που θα σχηματιστεί μετά το καλοκαίρι.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο οι συσκέψεις είναι συνεχείς, μιας και εκτός από τη διαχείριση της πανδημίας -που προφανώς έχει απόλυτη προτεραιότητα-, στην κυβέρνηση θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα, όταν και εκτιμούν ότι το «ελατήριο» της οικονομίας θα εκτιναχθεί. 

Στο πλαίσιο αυτό ο  πρωθυπουργός φροντίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να στέλνει τα κατάλληλα μηνύματα προς την κοινωνία, καλλιεργώντας το έδαφος για τους κανόνες του καινούργιου «πολιτικού παιχνιδιού», που θα ακολουθήσει την αντιμετώπιση  της πανδημίας. 

Βασικό χαρακτηριστικό  αυτού του νέου σκηνικού, το οποίο ευελπιστούν στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι θα κάνει την εμφάνιση του εντός του καλοκαιριού, θα είναι η αίσθηση της fast track ανάκαμψης για όλη την κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς. 

Αυτό θα αποτελέσει τη βάση του σχεδιασμού που εκπονεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και βήμα - βήμα  επιχειρεί  να επικοινωνήσει, χωρίς πάντως ακόμα να ξεχνάει ότι το νούμερο ζητούμενο για την κυβέρνηση του είναι η προστασία από τον κορονοϊό της ανθρώπινης ζωής.

Όπως επισημαίνει στο liberal.gr συνομιλητής του πρωθυπουργού, για να φτάσει η κυβέρνηση πιο γρήγορα  στο νέο τοπίο θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένοι παράγοντες που θα συντελέσουν καταλυτικά σε αυτή την προσπάθεια: 

- Η άμεση αξιοποίηση των κονδυλίων από το ταμείο Ανάκαμψης, μέσα από δράσεις που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη. Σήμερα αποστέλλεται άλλωστε η ελληνική πρόταση στις αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες. 

- Η γρήγορη υλοποίηση των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων. 

- Η στήριξη και ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

- Η βοήθεια στους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. 

Με βάση  τον παραπάνω σχεδιασμό μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει εκτενείς αναφορές στο υπουργικό συμβούλιο  στον ευαίσθητο τομέα της οικονομίας, με το βλέμμα και στην επόμενη χρονιά. Είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλησε, ενώπιον των μελών του υπουργικού του συμβουλίου, να δώσει προοπτική συνολικά στην κυβερνητική προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας, μετά από την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο λόγω κορονοϊού.

Μία προσπάθεια η οποία μέσα στους θερινούς μήνες θα ανεβάσει στροφές και από τις αρχές του φθινοπώρου θα αποτελέσει την κυρίαρχη πολιτική πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου προς τους πολίτες. Μία πρόταση που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κάνει πράξη το προεκλογικό της πρόγραμμα που η υλοποίηση του μέχρι σήμερα, έχει μείνει πίσω εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών.