Φάουτσι: Αναγκαίο ένα «σούπερ» εμβόλιο για όλες τις μεταλλάξεις του κορονοϊού

Φάουτσι: Αναγκαίο ένα «σούπερ» εμβόλιο για όλες τις μεταλλάξεις του κορονοϊού

Την ανάγκη ανάπτυξης ενός «σούπερ» εμβολίου για την αντιμετώπιση των μεταλλάξεων του κορονοϊού τόνισε ο δρ. Φάουτσι κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του σε επιτροπή της Γερουσίας. 

«Κοιτάζοντας προς το μέλλον, καθώς αναπόφευκτα θα εμφανίζονται συνέχεια νέες παραλλαγές, γίνεται πιο εμφανής η ανάγκη για την ανάπτυξη ενός εμβολίου που θα ήταν αποτελεσματικό έναντι όλων των μεταλλάξεων της covid 19 και τελικά έναντι όλων τον κορονοϊό» υποστήριξε ο Φάουτσι. 

Πρόσθεσε ότι οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAID), σημειώνουν σημαντική πρόοδο στο θέμα.

Όπως είπε, ένα τέτοιο εμβόλιο θεωρητικά θα ήταν αποτελεσματικό όχι μόνο κατά της Covid 19 αλλά ενός ευρέος φάσματος ασθενειών που εμπίπτουν στην «ομπρέλα του κορονοϊού» συμπεριλαμβανομένου του κοινού κρυολογήματος. 

Οι παρατηρήσεις του συμβούλου του Λευκού Οίκου για θέματα πανδημίας έρχονται στον απόηχο των ανησυχιών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της παραλλαγής Όμικρον που σαρώνει σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Ωστόσο, ο δρ. Φάουτσι δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη ενός τέτοιου εμβολίου.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται αυτήν τη στιγμή αντιμέτωπες με μια έξαρση της επιδημίας που συνδέεται με την παραλλαγή Όμικρον. Η χώρα καταγράφει απανωτά ρεκόρ μολύνσεων από τα τέλη Δεκεμβρίου.

«Ο κίνδυνος νοσηλείας είναι 17πλάσιος και 20 φορές μεγαλύτερος ο κίνδυνος θανάτου, εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, σε σχέση με εάν το έχετε κάνει», επανέλαβε σήμερα ο δρ. Άντονι Φάουτσι,