Φ. Γεννηματά: Θετικό το κλείσιμο των σχολείων - Δεν εξαιρείται η Εκκλησία

Φ. Γεννηματά: Θετικό το κλείσιμο των σχολείων - Δεν εξαιρείται η Εκκλησία

Θετικά σχόλια για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σχολεία προέβη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ  σημειώνοντας ότι η Πολιτεία βάζει τους κανόνες με τις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές και όλοι οφείλουν να ακολουθούν χωρίς καμία εξαίρεση. «Και δεν εξαιρείται ούτε η Εκκλησία» τόνισε, ενώ συνέστησε «ψυχραιμία και υπευθυνότητα». 

Μιλώντας στον Ant1 η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε θετικό μέτρο το κλείσιμο των σχολείων για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός. «Είναι σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα» επισήμανε και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα είναι οι ανθρώπινες ζωές και εκεί πρέπει να πέσει το βάρος.

«Εμείς χρειαζόμαστε τώρα να ανασχέσουμε τον ρυθμό εξάπλωσης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να θωρακίσουμε το σύστημα υγείας, να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει πιθανή έξαρση το επόμενο διάστημα», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να ενισχυθεί τώρα το δημόσιο σύστημα» και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις εκτάκτως νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό».

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μέτρα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε την άποψη ότι δεν επαρκούν και τόνισε πως καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν έχει στόχο για πλεονάσματα 3,5%.« Άρα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για μας, να αλλάξει ο στόχος και να μας δώσουν την δυνατότητα έκτακτης ενίσχυσης περιοχών και κλάδων, που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται».

Για το μεταναστευτικό - προσφυγικό, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι ο Ερντογάν εκβιάζει την Ευρώπη για τα δικά του ζητήματα, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το προσφυγικό - μεταναστευτικό, αλλά την ίδια στιγμή προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει και την Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο της αναθεωρητικής του στρατηγικής και βέβαια των παράνομων επιδιώξεών του στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.  

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα, επειδή όπως είπε, «με την υπογραφή του υπήρξε η κοινή δήλωση Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εγκλώβισε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά εγκλώβισε και την Ελλάδα. Μας μετέτρεψε σε αποθήκη ψυχών και σήμερα ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα κινδυνεύει να γίνει εθνική τραγωδία».

Τέλος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «τα θέματα λοιπόν, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και μεταναστευτικό - προσφυγικό, είναι αλληλένδετα, και εμείς αυτό δεν πρέπει ποτέ να το βγάζουμε από το μυαλό μας», ενώ υπενθύμισε ότι είχε προειδοποιήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό για τη φύλαξη των συνόρων.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και η φύλαξη των συνόρων δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση. Είναι ευρωπαϊκή υπόθεση, όπως είναι το μεταναστευτικό - προσφυγικό», κατέληξε η κ. Γεννηματά .